Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Nie wiem czy na moscie jest takie samo oznaczenie jak na dyfrze, tzn oznaczenie przełożenia. Kumplel ma e46 320 Pb 1999r. Padl mu most. Ma do wyboru kilka innych ale nie wie jakie powinien miec oznaczenie i czy mozna zalozyc most z innym oznaczeniem a jak tak to z czym to sie wiaże. I co rozni te oznaczenia. Wielkie dzieki za wszelkie info.
Dla was to kilka liter, dla nas cale życie - B M W
Opublikowano

JA ŻESZ :hand: .....LUDZIE W BMW NIE MA MOSTU :mad2: :mad2: :mad2: :duh:

DYFER,DYFER,DYFER...MOST JEST W POLONEZIE.

nie znam sie na przełożeniach w e46 ale dyfry zazwyczaj oznaczane są przełożeniem.np 4,27 bądź 4,10 ....itd....wyższe(krótsze) przełożenia są do słabszych silników...np: 4,27 jest do 1.6 m40 o mocy 105KM a 4,10 do 1.8IS m42 o mocy 136KM. po co tak?? samochód na krótszym dyfrze ma lżej co za tym idzie lepiej przyśpiesza ale prędkośc max jest mniejsza..w drugą strone odwrotnie...

Opublikowano

Tak wygląda most..

http://photos03.allegro.pl/photos/oryginal/351/51/60/351516094

a tak dyfer czy też niektórzy nazywają główką mostu które go nie ma..

http://photos03.allegro.pl/photos/oryginal/340/77/38/340773834

widać różnice??

most jest to dyferencjał z półosiami na sztywno(zespolone)

a dyferencjał...widać gdzieś półosie??flansza i koniec..( na fotce akurat brak flansz)

Opublikowano
wyjasnilismy sprawe dyfra jezeli chodzi o okreslenie przedmioru, ale nadal nie wiem jakie powinien miec oryginalne i czy mozna zalozyc troche inne, czy kazda e46 z 2.0 1999 Pb powinna miec taki sam numer przelozenia ??
Dla was to kilka liter, dla nas cale życie - B M W