Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam dziwny ale denerwujący problem. Oczywiście auto nie było sklejane z dwóch ani nie było bite a jednak przy wolnej jeździe na jedynce po dołkach auto pracuje i skrzypią mi boczki tapicerki w drzwiach. Ktoś ma jakiś pomysł jak to zlikfidować? Myślałem o silikonie,ale czy ktoś miał już z tym problem?
Opublikowano
Bardzo dużo osób ma z tym problem - poszukaj trochę na forum, to znajdziesz sporo tematów. Na początek możesz wymienić spinki - powinno to usztywnić boczek, żeby się nie ruszał.
Opublikowano

u mnie odpowiedzialne za skrzypienie byly jednak spinki, najlepiej wymienic wszystkie to nie jest duzy koszt.

p.s. klucz typu torx niezbedny :) za uchwytem sa zaslepione sroby.

Opublikowano
Wiem wiem o tych srubkach. Już kiedyś rozbierałem boczki bo wymieniałem bo wymieniałem mechanizm otwierania szyb i silniczki. No co niekture są połamane ale z przodu a z tyłu to chyba nie. Ale ok dzieki za podpowiedz jutro tam zajże i kupie napewno spinki bo paru brakuje.Spróbuje podkleić jaką gąpeczkę i moze nie będzie skrzypieć. Jak by co do dam znać jak to wyeliminowałem.