Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam dość dziwny problem (przynajmniej dla mnie). Czasami (pierwszy raz zdarzyło mi się w listopadzie) zdarza się tak, że jak próbuje zapalić samochód to nic się nie dzieje, dosłownie nic żadna kontrolka się nie pali, radio działa, ale na komputerze resetuje się godzina. O co może chodzić ?

Akumulator mam nowy, alternator miał ostatnio wymieniane szczotki.

Dzięki wielkie za pomoc.

PS. zdarzyło mi się to 4 razy.

Kamil
Opublikowano
nie sprawdzałem regulatora napięcia, ale to się dzieje tak : gaszę samochód po 5 min próbuje zapalić i nic, wyłączam wszystko co pobiera prąd (radio, nawiewy, lampki), wyciągam kluczyk z stacyjki i czekam od 1 min do 15 min ostatnio na trasie. Nigdy nie zdażyło mi się to po dłuższym postoju. W długi weekend sprawdzę ten regulator, jak macie jeszcze jakieś pomysły to piszcie bo mogę auto sprawdzić tylko od 1 do 3 maja i chciałbym w końcu się z tym uporać...
Kamil
Opublikowano
A masz jakieś odcięcie.

Był imobilaizer, ale nie w kluczyku tylko taki co się takim jakby niewiem jak to nazwać, ale wyglądało jak ołówek w ikea :), dotykało przed odpaleniem do metalowego kółka, ale poprzedni właściciel to odłączył bo zgubiłl ten "ołówek".

Kamil