Skocz do zawartości

cos tyrkocze w rozrzadzie w 318. prosze o pomoc.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam bmw e36 1.8 m40 z 91 roku i ostatnio zauwazylem tzn uslyszalem ze cos jakby tyrkocze w obudowie paska rozrzadu lub gdzies w tych okolicach, im bardziej wkrecam auto na obroty tym szybciej i glosniej cos tam tylkocze. Jezeli chodzi o popychacze to to nie one, popychacze sa w porzadku poprostu dzwiek wydobywa sie gdzies z obudowy paska rozrzadu. Co to moze byc gdzie szukac co wymienic jak usunac ten broblem?? :?: :mad2: :?:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
proponowałbym wymiane rozrzadu bo wiadomo co bedzie jak Ci strzeli rozrzad z tego co wiem rozrzad łancuszkowy a pewnie taki masz przeznaczony jest do 180 tys no chyba ze zaczyno go słychac to sie wymienia

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
proponowałbym wymiane rozrzadu bo wiadomo co bedzie jak Ci strzeli rozrzad z tego co wiem rozrzad łancuszkowy a pewnie taki masz przeznaczony jest do 180 tys no chyba ze zaczyno go słychac to sie wymienia

koniec 93roku lancuszek rozrzadu ktorego sie raczej i napewno nie wymienia a co do 180tkm to skad te informacjie ?

w 91 byl jeszcze pasek i polecam wizyte u mechanika czym wczesniej tym lepiej

Opublikowano
panowie ja mam pasek rozrzadu, i byl wymieniany jakies polroku temu czyli i zrobilem na nim jakies 10tys km..... no ale co to moze tam tyrkotac, dzwiek jest podobny jak kiedys zakladalo sie do roweru kawalek plastiku i tyrkotal on o szprychy;) moze jakas rolka albo cos?
Opublikowano
Witam kolego , ja kiduyś miałem coś podobnego tyrkotało mi to coś w okolicy rozrządu , powiem tobie krótko też miałem okoł 10 tys. wstwcz wynieniany pasek i nic dalej trejkotało , wiesz co postawiłem na jedną karte i wymieniłem jeszcze raz pasek , napinacz i rolka prowadząca i cooo , jak ręko odiąl wszystko hula jak talala , pamiętaj m40 pilnujemy bardzo razrządu to pięta ahillesowa tego motoru, wiem wiem koszty dodatkowe ale co jak by coś jeb.... nęlo dalej to wiesz po silniku . PORADA MOJA TO TAKA ZRÓB JESZCZRE RAZ ROZRZĄD ALE DOKŁADNIE KOMPLET CAŁY POZDRO TOMASZ PZASŁĘK .
Opublikowano

No to chyba tak zrobie wymienie kapletny rozrzad wraz z rolkami itp.

Tylko teraz takie pytanie jaki rozrzad kapletny kupic, lukalem na allegro i ceny za kapletny rozrzad wachaja sie od 125zl do 270zl. Z doswiadczenie wiem ze drozsze nie zawsze znaczy leprze ale i tansze tez nieraz jest do kitu..:/