Skocz do zawartości

cieknie woda przez uszczeke tylnej lampy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej

mam takie pytanko jak w temacie leci mi woda przez uszczelke tylnej lewej lampy i to w dosc sporych ilosciach - po 24h postoju zbiera sie dobre pol litra we wnece po lewej stronie kufra :P w samej lampie tez tej wody troche jest. musialem wymontowac cala tapicerke z boku i teraz co kilka godzin (jak pada) musze chodzic odsysac ta wode. dzwonilem do ASO cena nowej uszczelki 26zl czyli zadna ale czas oczekiwania tydzien :roll: przy takiej pogodzie nie usmiecha mi sie tyle czekac i co kilka godzin robic akcje z kubeczkiem :lol: slyszalem o patencie ze mozna to jakos uszczelnic silikonem tylko jak?? jakim silinkonem i jak to zrobic tzn posmarowac nim uszczelke z 2 stron i tak przykrecic z lampą do karoserii? a co jak pozniej bede chcial wymienic ta uszczelke czy to zejdzie bez problemu i nie uszkodzi lakieru?pozdrawiam

Opublikowano
mialem podobny problem z prawej strony, tylko ze u mnie byla widoczna ta nieszczelnosc i zeczywiscie wystarczylo troche silikonu rodzaj nie jest wazny ja dalem wysokotemperaturowy wazne zeby byl czarny nic nie widac i spokoj. wody duzo sie dostaje poniewaz pod klapa bagaznika jest jej odplyw i konczy sie wlasnie na lampie.
Opublikowano
belgus masz racje! popsikalem przed chwila wezem po szczelinach wokol lampy i nic nie leci w srodku.. ale z 2 strony psikalem tez po szczelinach wokol klapy i w srodku tez sucho :roll: uszczelka klapy wyglada idealnie jak nowa, nie jest popekana ani sparciala, wyglada jak nowa. auto jest 100% bezwypadkowe wiec przylega tez dobrze. przeciek gdzies z nadkola spowodowany ruchem kola wykluczam bo jak auto stoi to woda tez sie zbiera. na pewno cieknie gdzies z okolic tylnej lewej lampy, bo stamtad woda splywa. niezla zagadka.. jakies sugestie;> pozdrawiam