Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam nawigacje z ekranem 16:9 i czytnik mk3 oraz najnowszy soft do tego.

Szczerze to jestem strasznie zawiedziony.

- Fatalny wyglad (raz ze brzydko dla ze malo uzytecznie w sensie jak jakies mocno zakrecone skrzyzowanie to ciezko czasem zrozumiec gdzie trzeba jechac i przeniesc to sobie na rzeczywistosc przy nie w pelni odpowiednim komentarzu do zmiany kierunku jazdy co sie zdarza)

- Dokladnosc map no to wiadomo ze bedzie z czasem lepiej, ale czesto kompletnie bezsensu prowadzenie, i nawet po dluzszym czasie uparte porwadzenie jedna okreslona trasa pomimo ze juz sie kilkanascie km jedzie inna.

- Dosc wolne dzialanie (wprowadzanie celu itd) i przeliczanie trasy w przypadku zboczenia z trasy (choc i tak sprowadza sie to zazwyczaj, jak wspomnialem powyzej, tylko to proszenia o zawrocenie)

Wychowalem sie na zawsze najnowszych wersjach TT i automapy na PDA wiec wiem ze wymagania mam nie male. No ale tu naprawde jest jak dla mnie beznadziejnie.

Teraz pytanie do kogos kto uzywal navi w bmw zarówno z czytnikiem MK3 i MK4. Czy gdy zamienil bym na mk4 bylbym w jakims znacznym stopniu bardziej zadowolony (uwzgledniajac moje powyzsze marudzenie - jakos prowadzenia, wyznaczania tras, szybkosc? wyglad widze po jakis screenach ze jest lepszy) czy raczej marne szanse ?

Wiadomo ze fajnie jest miec fabryczne nawi w aucie ale przykro mi chyba nie takim kosztem....

pozdrawiam

michal

Opublikowano

MK4 napewno pod tymi względami będzie lepsze - szybsze, lepsza grafika, tryb 3D (pod warunkiem nowszego softu). Co do okraślania tras, to bardziej za błędy odpowiada niedopracowana mapa.

Co do marudzenia - uwzględnij, jak wyglądały i jakie miały możliwości nawigacje Palmtopowe, czy podobne przenośne w 2000r (8 lat temu), kiedy wyszła MK3 ;) - jak dobrze pamiętam, to w zasadzie ich nie było, nie mówiąc o dobrej mapie PL ... MK4 jest z 2002r. ale soft jest do niego rozwijany - choć ostatnie poważniejsze zmiany były jakiś rok temu (Przy MK3 ostatnia zmiana softu była 4.5 roku temu ...)

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
MK4 napewno pod tymi względami będzie lepsze - szybsze, lepsza grafika, tryb 3D (pod warunkiem nowszego softu). Co do okraślania tras, to bardziej za błędy odpowiada niedopracowana mapa.

samo wyznaczenie to moze jeszcze (choc tez nei do konca przeciez wiele map tt tez opartych jest na navtq lub teleatlas i jest lepiej) ale na przyklad jak mam dwie trasy , jedna lepsza droga 100km inna troche gorsza droga 90km, i po tym jak jade ta gorsza i przejechalem juz z 10-20km tak ze zawrocenie i jazda ta lepsza bylo by kompletnie dziwne to navi mimo wszystko chce zawracac (ustaqiwnei szybka/krotka w wiekszosc nic nie daje). Ja wiem ze nawigacje nie sa idelane i nie mozn a oczekiwac ze beda myslec jak czlowiek (w tt czy tym bardziej w AM tez to sie zdaza ale duzo duzo zadziej) no ale tu jest po porstu przegiecie bo staje sie to uciazliwe i zmusza mnie powoli do tego zeby obok fabrycznej navi wisial pda :/ Czego przeciez bym nie chcial...

Co do marudzenia - uwzględnij, jak wyglądały i jakie miały możliwości nawigacje Palmtopowe, czy podobne przenośne w 2000r (8 lat temu), kiedy wyszła MK3 ;) - jak dobrze pamiętam, to w zasadzie ich nie było, nie mówiąc o dobrej mapie PL ... MK4 jest z 2002r. ale soft jest do niego rozwijany - choć ostatnie poważniejsze zmiany były jakiś rok temu (Przy MK3 ostatnia zmiana softu była 4.5 roku temu ...)

ale ja nie chce rozpatrywac tego tylko stwierdzam fakt ze kupujac auto (ok fakt nie nowe ale czuje tez by nie bylo rozowo) z 2004 roku nawigacja jest bezuzyteczna prawie i zmusza mnei do myslenia znow nad pda. BTW Navi audi z 2002 roku na MMI jak dla mnie jest o niebo skuteczniejsze od bmw (moge mowic tylko o mk3) na tyle dobre ze mozna przymknac oko i nie chrzanic sie z pda.

Ogolnie sie zastanawiam po porstu czy wydac 500zl na jakis pda miec najlepsza mozliwa nawigacje ale chrzanic sie z uchwytami ladowanie itd czy wydac 1000 na wymiane na mk4 i .... no wlasnie i co .... ? boje sie ze sie okaze ze bede dalej nie zadowolony ...

pozdrawiam

michal