Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam e61 530dA z grudnia 2004 model 2005 z duza navi professional tunerem tv modulem BT itd. Nie jestem w stanie zmusic tego ustrijstwa do czytania mp3. ok 2 tygodni temu tj 04.04.2008 bylem w serwisie na upgrade softu i soft mam wgrany. Jednak mp3 w zadnym czytniku nie sa czytane na zadnym z mozliwych nosnikow. Probowalem roznych zalecanych kompilacji podczas nagrywania i zero czytniki nic nie widza.

Druga sprawa to "parowanie" telefonow przez interfejs bluetooth. Owszem mozna sparowac telefony i sa one widziane jednak nie moge z nich korzystac choc na liscie sa. Modele to nokia 6300 i 6233 - na stronie producenta ze 6300 wspolpracuje czesciowo ( bez ksiazki ) a 6233 jest w pelni wspolpracujacym telefonem.

Nie moge uzyskac informacji na temat wersji CIP urzeadzenia mimo wykonania procedury opisanej na forum e60.net a przetlumaczonej na naszym cudnym forum.

1. Jak myslicie czy to mozliwe ze wgrano mi soft nowszy niz mialem, ale starszy niz ten z CIP 20 ( ktory obsluguje mp3 )

2. Czy soft sklada sie z roznych niezaleznych komponentow ktore moga miec rozne wersje np. najnowszy soft do silnika a np do multimediow (idrive'a) starszy. Czy zawsze jest to calosc

3. Czy klopoty z BT moga miec zwiazek z tym ze auto jest wyposazone w fabryczny telefon ?

bardzo prosze o podpowiedzi i wyrozumialosc gdyz jest to moj bodaj pierwszy post no i pierwsze bmw :P

ps. forum robi duze wrazenie pod wzgledem kompetencji i kopalni wiedzy

pozdrawiam

Opublikowano
mi powiedziano - jak to już napisałem w innych postach, że mój nigdy nie bedzie współpracował z plikami mp3, mimo, że mam nowy soft (lipiec 2007). Nowy soft - ten od 20 charakteryzuje się tym, że na ekranie głównym gałka idrive jest w skórze (czarne kółko w środku). W serwisie mi powiedzieli, że dopiero auta wyrodukowane w od któregoś tam miesiaca 2005 mają taka możliwość. Jeśli chodzi o tel. ja także mam go w aucie i także moge sparować inny z telefonem ale już dzwonić nie można. Pozostaje tylko kupić kartę i wozić ją w aucie i ew. przekierowanie z komórki na tel w aucie - jak ja zrobiłem.
Opublikowano
mi powiedziano - jak to już napisałem w innych postach, że mój nigdy nie bedzie współpracował z plikami mp3, mimo, że mam nowy soft (lipiec 2007). Nowy soft - ten od 20 charakteryzuje się tym, że na ekranie głównym gałka idrive jest w skórze (czarne kółko w środku). W serwisie mi powiedzieli, że dopiero auta wyrodukowane w od któregoś tam miesiaca 2005 mają taka możliwość. Jeśli chodzi o tel. ja także mam go w aucie i także moge sparować inny z telefonem ale już dzwonić nie można. Pozostaje tylko kupić kartę i wozić ją w aucie i ew. przekierowanie z komórki na tel w aucie - jak ja zrobiłem.

Dzieki kolego za odpowiedz. Jednak jest pare osob na tym forum ktore maja auta z 2004 i nawet z 2003, ktorym mp3 i telefony po upgrade softu hula az milo. Znalazlem na e60.net tez kilku uzytkownikow z autem starszym niz moje i dzialajacymi mp3 i telefonem.

Opublikowano

Mam podobny problem. W serwisie powiedziano, ze w trakcie aktualizacji softu wgraja sterowniki do mp3 (mp3 jest kwestia oprogramowania), po czym przetrzymali auto przez noc(miało to trwac 6 godzin), zapłaciłem za auto zastępcze, wgrali soft( nie żałuję), nie wgrali sterowników do mp3- "muszą je ściagnąć z centrali w de, a to potrwa kilka dni"( ale ze mnie frajer- to stara śpiewka w serwisach bmw). dodatkowo instalowałem moduł ipoda(nie żałuję), choć przy okazji coś skopali( ale policzyli sobie nieźle), gdyż raz w tygodniu, gdy odpalam auto po krótkiej przerwie nie uruchamia mi sie się idrive i ekran(tragedia). musze zrobić krótką przerwę, tak jakby sterowniki od nowa musiały sie wgrać. Byłem w innym sewisie (w wawie mam "wybór"), ale poza kasą którą wyciągnieli nic nie poradzili. chcą auto na kilka dni (czytaj wyciągnąc kasę). Odnośnie telefonu nie miałem i ne mam problemu ze sparowaniem nawet kilku telefonów- przed i po aktualizacji softu bez trudu śmigają (z książką tel.) se t630(zainstalowany z kołyską), se w810i i se p990i. SMS z tego co wyczytałem można odbierac, gdy ma się motorolę z modułem BTC.

Wniosek: nie aktualizuj już softu w naszym kraju, tylko jedź do de. (sam zamierzam tak zrobić, aby rozwiązać problem z mp3 i ipodem jak mniemam)- Ktoś na forum niedawno napisał, że w gerlitz zaktualizowali soft za 69E, do tego ktoś mówi tam po polsku.

pozdrawiam

P.S wyposażenie navi itp. mam podobne

Opublikowano
Wniosek: nie aktualizuj już softu w naszym kraju, tylko jedź do de. (sam zamierzam tak zrobić, aby rozwiązać problem z mp3 i ipodem jak mniemam)- Ktoś na forum niedawno napisał, że w gerlitz zaktualizowali soft za 69E, do tego ktoś mówi tam po polsku.

pozdrawiam

Niestety na to wyglada. Mi w serwisie FOTA w Gdyni powiedziano, ze moze nie dzialac mp3 - bzdura. Moze ktos z userow forum zna jakis sensowny serwis bmw w Polsce gdzie mi wgraja soft ze wszystkimi uaktualnieniami, a nie byle jak i wybiorczo jak FOTA ?

Opublikowano

dzięki za podpowiedź. w najbliższym czasie na pewno skontaktuje się z nimi, gdyż dzisiaj na chwilę zaswiecił mi się dynamic drive, którego raczej nie mam :jawdrop: . Tak więc chyba jeszcze raz czeka mnie aktualizacja softu. Swoją drogą informacja o błędach na HUD-zie wygląda nieziemsko!. Jeżeli ktoś z kolegów bierze pod uwagę zakup betti z drugiej ręki, to uwazam, że HUD powinien być jednym z głównym kryteriów, nawet biorąc pod uwagę tylko szybkościomierz i błędy (bez navi naszego kraju).

pozdrawiam

Opublikowano
Do koleg "dcj".

Czy byłeś w warsztacie samochodwym przy ulicy Mińskiej na Pradze w Warszawie?

Tam pracują super "magicy" od BMW.

A czy ci magicy dysponuja sprzetem do upgrade softu w aucie ?

Bylby to ewenement....

Opublikowano

nie nie byłem, ale tam często przejeżdżam bo zaopatruje się na mińskiej 25 i zauważyłem ze fury zajeżdżają wypasione i własnie to rzuciło mi się w oczy, więc powinno być dobrze.

Teraz jak tam będę to zajadę i się troche zoriętuje i ewentualnie dam tu cynk co i jak tam jest.