Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!!Wiem ze tematow o szyberdachach bylo wiele ale z takim problemem ja moj sie nie spotkaliscie :D Otóż w mojej E34 szyberdach dziala super,podczas otwierania i zamykania nie słychac zadnych trzesko ,otwiera sie płynnie,mechanicnie napewno jest o.k Ale moj problem lezy z automatycznym wyhamowaniu szybera podczas jego zamykania .Postaram sie to w miare jasno opisac,kiedy chce otworzyc cały szyber poprostu raz,szybko klikam na strzalke w kierunku przód i szyberek eleganco sie otwiera.Niestety kiedy chce go zamknac musze trzymac plalec caly czas na guziku w pozycji srodkowej,czyli tak jak bym go chcial dac w pozycje uchyloną i musze wyczuc mniej wiecej kiedy juz jest zamkniety.To samo kiedy chce z pozycji uchylonej zamknac szyber,musze albo trzymac guzik w kierunku "przod "caly czas albo raz energicznie kliknac w przod ale za chwile zeby go shamowac znowu nacisnac pozycje srodkowa.Dodam ze ta strzalka w kierunku "tył" wogole nie dziala,nie dziala tez podswietlanie guzikow szyberdachu.Aha i zauwazylem tez ze jezeli chce automatycnie domknac szyby to wiadomo ze zamykam auto i trzymam kluczyc dalej w pozycji zamkniecia i czekam az zamknał sie napierw szyby a pozniejszyberdach.Niestety szyberdach sie automatycznie nie domknie,słychac jedynie takie "pykniecie" sterownika.Przepraszam ze tak sie rozspisalem i mam nadzieje ze opisalem to w miare czytelnie.Pozdrawiam i dzikuje z gory za pomoc .
Opublikowano

miałem podobny problem. Co do podświetlenia tego przycisku to rzadko kto ma jeszcze tam oryginalną żarówkę, niestety po tylu latach przepalają się. Co do tego że nie działa Ci automatyczne zamknięcie to może być to wina sterownika lub samego przycisku. U mnie w ogóle automatycznie się nie otwierał ani zamykał. Musiałem trzymać przycisk ciągle - wszystko wróciło do normy po tym jak wyjąłem akumulator na parę dni :) - prawdopodobnie komputer się zresetował ale nie znam się na tym i nie wie czy to wszystkim pomaga. Miałem tez przed tym problem z centralnym zamkiem i wszystko samo się naprawiło :) więc proponuje skorzystać z instrukcji, którą znajdziesz na forum co do resetu.

pozdrawiam

http://images33.fotosik.pl/376/633352ed1b63d463.jpg