Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak ekonomiczny to może 520D

Moja E-39 530d automat pali.

Miasto - spokojnie ..tak dla sprawdzenia jak mało......9.5- 10.5

Miasto - normalnie ...................................................11.6

Miasto w korkach .......................................................13.7 - 14.7

Trasa moja normalna 120-140-200 .........................9.2-10

Trasa spokojniej......................................................8.6

Trasa wolno do 120km/h..........................................7.6

Opublikowano

OK, zgadzam się z w/w przez Kolegów podanymi wartościami, ale moje 530d było nieco inne....

Miasto normalnie 9,5-9,8

Miasto troszkę szybciej max 10,8

Miasto ekonomicznie 9-9,2

Trasa ze średnią 180km/h 7,2

Trasa ze średnią 140km/h 6,8

Oczywiście te 180 to Germany więc proszę mnie nie posądzać o piractwo drogowe ponieważ jestem od tego wielce oddalony i zdecydowanie nie mam z tym procederem nic wspólnego.

Bardzo Mocne Wrażenia;-)
Opublikowano
jak benzyna to min 535i a najlepiej 540i, jak ta benzynka będzie za duża to naprawdę szczerze polecam 530d znam to auto z autopsji, ponadto benzynami jeżdziłem różnymi i szczerze piszę naprawdę że jak nie 530d to 535 lub 540 a o M5 nie wspomnę :D
Bardzo Mocne Wrażenia;-)
Opublikowano

A ja polecam jak najbardziej 520D, jeśli osiągi są dla Ciebie drugorzedną sprawą. Oczywiście nie jest to zawalidroga, jak dla mnie wystarczająco dynamiczna. Jeśli chodzi o spalanie to średnia z ostanich ok 900 km, tylko po mieście, wcale nie powolnej jazdy to komputer pokazuje 8,7 litra. Na trasie przy 110-120 km/h to spala ok. 5,8 litra. Tylko pytanie czy nie będzie Ci przeszkadzał klekot czterech cylindrów, a jest dość znaczny. Przede wszystkim jeśli kupisz zadbany egzemplarz, to obojetnie jaki silnik, bedziesz zadowolony :)

Pozdrawiam