Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od niedawna jestem posiadaczem bmw e39. Z poprzednego auto został mi taki o to sprzet audio. Radio-pionner deh 3630mp , głosniki 16 rainbow slc 265, skrzynia ground zero, wzmak steg 240.1 i 2 kanałowy dark blue. Jako ze z seryjnego audio bmw nie jestem zadowolony chciałbym to wszystko wymienic. I tu zaczyna sie problem.

1.) Doczytałem ze trzeba cos w drzwiach przerabiac aby włożyc 16 cm głosniki... Co dokładnie trzeba przerobic? Duzo jest z tym roboty?

2.)Są jakies ładne ramki które pozwola zamontowac seryjne radio?

Ale naprawde ładne:) Bo to co jest na allegro jest beee... a moze jakis inny sposób aby to radio tam włozyc:)

Ps. Wczesniej jezdziłem astra i mercedesem 190 i tam trochce grzebałem przy audio. Tutaj boje sie sciagnac nawet tapicerke w drzwiach:) Pewnie bede czesto prosił o porady.

Opublikowano

1. Poszukaj na forum - było o tym.

2. Jaką chcesz ramkę, aby założyć "seryjne radio" ?!

3. W seryjnym radiu masz CD lub zmieniarkę ? Jeżeli nie, to nie mów, że dźwięk jest słaby, bo z kaseciaka czy radia nie osiągniesz rewelacji ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

1. Uwierz ze opcja "szukaj" to było pierwsze co zrobiłem. Znalazłem tylko to ze przygotowanie drzwi pod 16 cm głosniki w zakładzie car-audio to 1500zł -2000zł. A ja chciałbym sie dowiedziec co mniejwiecej trzeba przerobic w tych drzwiach. Byc moze poradze sobie z małą pomoca znajomych.

2. Mam na mysli taką ramke dzieki której bede mogł włozyc radio 1 din?!

Dobrze wiesz co mam na mysli. Jednak nie chce tandety z allegro a cos co bede sie ładnie komponowało z resztą tapicerki. Byc moze jest cos takego.

3. Mam odtwarzac CD bez zmieniarki.

Opublikowano

OK, to poszukaj jeszcze, bo było w tym temacie sporo - ja Ci nie podpowiem, bo zmianą głośników itp się nie zajmuje.

Co do ramki, to napisałeś, że chcesz pod oryginalne radio, a nie 1DIN i dlatego zapytałem ...

Powodzenia

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Moim zdaniem lepiej , taniej i bez większych kombinacji będzie kupić głośniki 13cm. bo takie wchodzą. Jak zdejmiesz tapicerkę zobaczysz dziwnego kształtu plastik z org.głośnikiem. Należy w plastiku i w materiale wygłuszającym wyciąć dziurę wielkości głosnika od strony magnesu żeby nowe głośniki miały czym "oddychać" (uwaga na magnes żeby nie dotykał prowadnic od szyb i innych elementów)i bardzo dokładnie uszczelnić. Przerabiałem też na 16cm. ale to masa roboty żeby efekt był estetyczny a przy dobrych głośnikach 13cm. jakość dżwięku napewno nie będzie gorsza czy słabsza. Tapicerka i reszta to demontaż ok. 10minut(prawie same spinki) :dance: