Skocz do zawartości

3 PYTANIA PROSZE O ODPOWIEDZ !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
PANOWIE I PANIE ostatnio zobaczyłem że mam pęknięntom gume wychodzoncom z filtra powietrza .Czy to jest coś co szkodzi mojej buni. Moje 2 pytanie na przodzie mam sprężyny koloru niebieskiego a na tyle żółtego czy to ma wpływ na to że podczas jazdy auto mi sie dziwnie prowadzi .Czy da sie zapowietrzyć jak sie wymienia filtr paliwa.Mam Compacta E-36 dzieki za wszystko.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ad.1 łapie ci lewe powietrze, nie za dobrze, możesz nic nie czuć ale na pewno pojawiają się pewne "zaburzenia", kup nową, a do tego czasu przynajmniej jakoś tą dziurę załataj

ad.2 różne kolory sprężyn to inna ich wysokość, dokładnie, jaki kolor jakie daje obniżenie nie wiem, poszukaj na forum, nie powinno to wpływać jakoś specjalnie na dziwne zachowanie się auta

ad.3 wg mnie da się :D na 99%, ale wydaje mi się że kręcąc rozrusznikiem przez chwilę przepompujesz paliwo spowrotem do filtra i dalej, i będzie można odpalić, nie wiem za bardzo.