Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam..

Mam pytanie. Jakie usterki można zdjagnozować podpinając e32/e34 pod komputer, jakie układy i co można sprawdzić?

Szukałem w innych postach i nie znalazłem napewno wszystkiego. Uważam że temat jest ważny ponieważ jadąc do warsztatu i płacąc (50zł) już za diagnostykę możemy sobie poprostu sprawdzić wszystko.

Opublikowano

Widzisz i w tym temacie jesteśmy ciemni nikt na forum nie ma większej wiedzy na ten temat a jesli juz ją ma to sie nią nie chwali

Nik tu nie powie jak usunąć błedy jak coś przeprogramować czy choćby jak użuwać tych kodów OBC

Jedy na co ci napiszą to link do jakiejś stronki i powiedzą że tam wszystko pisze i jeszcze od głupków ponazywają że pytasz o coś tak banalnego

Zresztą kto by się dzielił taką wiedzą lepiej kasować kase za klikanie na programatorze czy komputerku

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.

Opublikowano

Jeżeli jest to robione Modic-iem lub DIS-em, to można baaardzo dużo sprawdzić - możnaby powiedzieć "wszystko" ..., a jeżeli Carsoftem, to stosunkowo niewiele. Zakres zależy jeszcze od modelu, rocznika itp. np. w nowszych BMW to naprawdę można wiele rzeczy zdiagnozować.

Jak będę miał trochę więcej czasu to może coś więcej napiszę ... chyba, że mnie ktoś uprzedzi.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
a czy moze mi ktos powiedziec czy oplaci sie kupic cos takiego czy szkoda na to kasy? Co prawda Sebastian uwaza ze Carsofty sa cienkie ale czy to nie jest wystarczajace by sprawdzic w aucie to co najwazniejsze,chce kupic taki interfejs i dlatego prosze o porady kogos kto moze mial do czynienia z tym urzadzeniem,opinie kupujacych z Allegro sa pozytywne ale czy naprawde warto np.do E-36 :?
bede mogl wyprzedzac
Opublikowano
a czy moze mi ktos powiedziec czy oplaci sie kupic cos takiego http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=45119634 czy szkoda na to kasy? Co prawda Sebastian uwaza ze Carsofty sa cienkie ale czy to nie jest wystarczajace by sprawdzic w aucie to co najwazniejsze,chce kupic taki interfejs i dlatego prosze o porady kogos kto moze mial do czynienia z tym urzadzeniem,opinie kupujacych z Allegro sa pozytywne ale czy naprawde warto np.do E-36 :?
bede mogl wyprzedzac
Opublikowano

W porównaniu z DIS-em, czy Modic-iem, są "cienkie", ale nie są beznadziejne ;) , pod warunkiem, że ma sie coś starszego niż E38/39/46, bo w tych nowszych to już jest raczej beznadziejny ... no chyba, że jest to carsoft np. 5.8, 6.1 itp. ...

Poczytaj na tym forum, już było trochę dyskusji na temat tych interface i Carsoftów.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)