Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie kolegów i koleżanki z forum.

Wyszukałem sobie bardzo ciekawy egzemplarz BMW 330ci,skontaktowałem się z sprzedawcą i porozmawiałem parę minut o historii pojazdu.

Ustaliłem że jest właścicielem samochodu od kwietnia zeszłego roku a kupił go od osoby która sprowadziła go jako mienie przesiedleńcze z Kanady.

Sprawdziłem numer vin ostatnie 7 znaków : PD95068

Chassis number PD95068

Vehicle code BD53

Series E46

Model 330Ci

Body type coupe

Catalog model USA

Production date 2003 / 03

Engine M54

Transmission Unknown

Steering Left

Catalyzer YES

i tu pada moje pytanie czy w Kanadzie pojazdy są sprzedawane jako model z USA jak podaje VIN oraz czy samochód "Catalog model" sprzedawany w Kanadzie jako USA będzie miał prędkościomierz wyskalowany w Km/h tak jak to jest w omawianym BMW.

może ktoś ma samochód sprowadzony z Kanady albo po prostu wie jak to powinno być z pojazdem o takiej historii?

Z góry dziekuje za ewentualne rozwianie moich rozterek :)

Opublikowano
Hmm... kiedyś spotkałem E46 kupetę - była to WERSJA KANADYJSKA - zegary były w km, klima w C, komp w jedn. metrycznych. Ale głowy nie daję czy tak jest seryjnie czy nie było nic tam "gmerane", czy po prostu to auto było z EU i tylko tak się nazywało... :worried:

Pozdrawiam

Freude am Fahren - anytime, anywhere

Opublikowano
Kiedyś również oglądałem pewną e46 325 xi z Kanady. Miała licznik w mph i z mniejszą skalą w kmh. A tak przy okazji, ona miała 231 KM, więc czy pojemność silnika wynosiła 3 litry czy silnik po prostu był bardziej "podkręcony"? Auto było z rocznika chyba 2003 albo 2004...