Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sytuacja wyglada nastepujaco. System audio sklada sie z wyswietlacza 4na3 TV zmienarki nawigacji telefonu wzmacniacza i chyba ze 14 glosnikow. Problem jest taki ze nie ma z niczego glosu za wyjtkiem telefonu. Znaczy sie jego tez tylko slychac wtedy jak dzowni i nic poza tym.

Podazajac za radami forumowiczow probowalem podmieniac wzmacniacz niestety bez skutkow. Pozniej ktos gdzies napisal ze to najprawdopodobniej tuner bo one lubia padac wiec kupilem koszt jakies 500zl i aglosu jak nie bylo tak nie ma . Postawilem samochod do naprawy w lublinie w miejsce gdzie robia tylko bmw i postal kilka dni rozebrali wszytsko wezwali fachowca od audio ale glos jak nie bylo tak nie ma. moze mi ktos poradzic co z tym zrobic albo do kogo sie z tym zglosic w okmolicach lublina. (jak sie wnerwie do konca to wyrzuce to wszystko i wtawie jakis gotowy systemz alpina albo clariona bo juz mam tego dosc)

Opublikowano

Jak wstawisz coś nie fabrycznego, to będziesz musiał prowadzić wszystkie kable do drzwi ...

Na 95% uszkodzony jest (a może tylko bezpiecznik na nim) tuner radiowy, tylko zapewne nikt nie wie gdzie go szukać - jest on z tyłu po lewej stronie za wszystkimi urządzeniami i za matą wygłuszającą, tuż przy blasze zewnętrznej (trzeba raczej zdemontować cały stelaż z urządzeniami, aby to radio wyjąć). Jakby co to mam też takie radio.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

ja juz to rozbieralem nie wiem ile razy i sprawdzalem ten bezpiecznik kupile drugi tuner wymienilem go i dalej nic

dziwi mnie tlyko jedno

pamietam kiedys sie wzialem za zrobienie tego ale zaczalem od wzmacniacza i jak podalczylem go to sie pojawilo dsp a na moim wzmacniaczu dsp nie mam wiec dalej nie gralo teraz wymienilem tuner i dalej nie gra z tym ze teraz mysle ze moze to przez to i wzmacniacz jest padniety

pytanie za 1000 punktow nie mozna w jakis sposob wyprowadzic jakichs kabli prosto z tunera zeby podlaczyc jaki kolwiek glosnik co by sprawdzic czy z tuner idzie dziwk do wzmacnaicza??????

Opublikowano

Można ominąć wzmacniacz i bezpośrednio podłączyć.

Wyjścia głośnikowe są na pinach (piszę pary + i -) : 1-8 (PL), 2-11 (PP), 3-12 (TL), 6-14 (TP) - kable są charakterystyczne , bo skręcane parami, podobnego koloru (z brązowym paskiem, to "-") i podobne pary idą do głośników.

Pisz gramatycznie i popełniaj mniej literówek, bo ciężko zrozumieć co piszesz.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
za literowki bardzo przepraszam ale w momencie pisania postu bylem po powrocie z lokalu w ktorym serwuja drinki alkocholowe. dlatego takie skutki. jak tylko bede w kraju to od razu sprawdze co i jak a narazie bardzo dziekuje za informacje. jak tylko to sprawdze to dam znac
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano
To i ja sie przyłączę z podobnym zapytaniem. Mianowicie mam TV i Navi 4:3 z telefonem w mojej e38. Nagłośnienie to porażka. Chciałbym podpiąć dodatkowy wzmacniacz i tubę. Gdzie moge dokonać wpinki, gdzie jest wzmacniacz seryjny. Wydaje mi się że jest w lewym boczku aż za czrnym materiałem wygłuszającym. Potwierdzcie mi jak sie nie mylę. Druga sprawa jest taka ze nie mam zmieniarki a chciałbym cos podpiąc z tym ze nie wiem gdzie sie podłączyć. Wyjmowałem radio z pulpitu i nie widze tam żadnego gniazda na zmieniarkę. Prosze o pomoc. Gdzie mam sie wpiąć i jaką zmieniarkę zastosować? I jeszcze jedno pytanie na tunelu środkowym mam małe gniazdo chyba na "jack" oznaczone AV. Czy można tam zapiąć np Mp3? To jest wejście czy wyjście bo nie jest nic więcej opisane.