Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pierwszy raz coś takiego się zdarzyło. Tuż przed wstawieniem do garażu zatankowałem pod korek. Dziś wchodzę do garażu i czuję smrodek benzyny, żadnych plam pod samochodem nie ma, a jednak smrodek był wyraźny, wcześniej nic takiego nie miałem. Nie wiem, czy być może rurki wentylacyjne są zgnite, czy coś innego? Macie jakieś pomysły co sprawdzić w pierwszej kolejności?

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano
Witam, być może masz pęknięty ten wąż który jest od korka do baku i będzie wtedy śmierdziało benzyną. A to że nie ma plam to nie znaczy że w innym miejscu może nie być dziurawe bo benzyna bardzo szybko odparowywuje
Było E39 523i, E30 320i Coupe, E32 730iA, E34 540iA M-Pakiet, E34 525TDS touring X2, E38 750iA pakiet Alpina
Opublikowano
Pierwszy raz coś takiego się zdarzyło.

Mialem kiedys to samo ale u mnie wyraznie bylo widac ze, gdzies sie przelalo paliwo. Byc moze po zatankowaniu jeszcze pare km. zrobiles i nadmiar paliwa zostal skonsumowany, ale w miedzyczasie troche sie rozlalo i smrod pozostal.

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano
Właśnie o to chodzi, że od tankowania do garażu przejechałem max 0,5km, wiec było pod korkiem. Plamy nie było, a smrodek był wyraźnie z tyłu auta. Mam nadzieję, że to wentylacja baku tak zadziałała.

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d