Skocz do zawartości

lokalizacja silnika krokowego w e28?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! tak jak w temacie. sprawa wyglada tak ze mniej wiecej orientuje sie gdzie znalezc krokowca w "3" z 94r. nie mam jednak pewnosci gdzie go znalezc w "5" z roku 85.... pomocy...
Opublikowano
w takim razie moze bedziesz wiedzial przyjacielu dlaczego samochod na wolnych obrotach lata sobie miedzy 500 a 1000? bylem pewien ze to silnik krokowy wlasnie ale skoro mowisz ze go nie ma....
Opublikowano
To jest przecież automatyczne ssanie, to urządzenie działa w trybie 0-1, tzn może być albo otwarte albo zamknięte, nie nazwałbym tego krokowcem, poza tym praktycznie sie nie psuje i nie powoduje falowania obrotów... :D

http://pomocdrogowakrk.pl

Tel:790 580 495

Opublikowano
To jest przecież automatyczne ssanie, to urządzenie działa w trybie 0-1, tzn może być albo otwarte albo zamknięte, nie nazwałbym tego krokowcem, poza tym praktycznie sie nie psuje i nie powoduje falowania obrotów... :D

A czy ja napisałem, że jest to nastawnik biegu jałowego (krokowiec)? Wskazałem możliwą przyczynę. Akurat ten zawór powietrza dodatkowego sterowany jest bimetalem. zamyka się wraz ze wzrostem temperatury silnika. Uszkodzony powoduje zatrzymywanie silnika, nierównomierną pracę podczas nagrzewania lub niemożność wyregulowania obrotów biegu jałowego.