Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Drodzy użytkownicy forum i szczęśliwi posiadacze BMW:):) Mam do Was małe pytanko. Kupiłem niedawno zmieniarke i za cholere nie wiem jak ją podłączyc. Przeszukałem całe forum i nigdzie nie ma napisane czarne na białym gdzie wpiąć te kabelki. Autko to BMW e39 z dużą navi 16:9 i tunerem radiowym BM54. Wiem że potrzeba 2 kabli, wiem również że żadnego nie trzeba ciągnąć przez całe auto-oba wpina się w bagażniku, tylko gdzie???:) w tunerze radiowym są 2 wejścia a ja nie chcę nic spalic, we wzmacniaczu wszystko zajęte:) Z góry dziękuję za odpowiedz.
Opublikowano

Witam

Podpinasz pod tuner radiowy bm54. Masz w nim dwa takie same wejscia, jedno to cd, a drugie AUX. Nic sie nie stanie jak podepiniesz nie pod to gniazdo. jak bedzie podpiete odwrotnie to dzwiek z plyty cd bedziesz mial jak na monitorze wybierzesz wejscie AUX.

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam

Podpinasz pod tuner radiowy bm54. Masz w nim dwa takie same wejscia, jedno to cd, a drugie AUX. Nic sie nie stanie jak podepiniesz nie pod to gniazdo. jak bedzie podpiete odwrotnie to dzwiek z plyty cd bedziesz mial jak na monitorze wybierzesz wejscie AUX.

Pozdrawiam

Nic bardziej błędnego - jedno gniazdo, to CD, AUX (jeżeli dane radio posiada), TV, a drugie, to kaseciak, nawigacja, telefon ...

CD trzeba podpiąć pod białą wtyczke - piny 2, 8 i 9

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)