Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
chlopaki mam takie pytanie jak zresetowac service oil to juz wiem chodzi mi o to czy te kontrolki maja sie swiecic gdy silnik jest na chodzie bo umnie jak przekrece zaplon to sie zapalaja kontrolki oil service i swieci jedna pomaranczowa i dwie czerwone a jak odpale silnik to gina kontrolki i tylko pokazuje kilometry taka ja kupilem i w tym temacie jeste zielony prosze o odpowiedz i pozdrawiam wszystkich fanow bmw
Opublikowano
Kolego jeśli wymieniałeś olej i tak ci kontrolki świeca to musisz skasować ten błąd tzn. podpiąć pod kompa u jakiegoś mechanika który ma pojęcie o tym
Bmw pewność na każdym kilometrze.....
Opublikowano
Codziennie na to patrze a nie pamietam, ale chyba powinna byc jedna czerwona kontrolka... Piec zielonych jedna zolta i czerwona. Powinny sie swiecic przy odpalaniu a po rozruchu silnika zniknac po pewnym czasie, jesli masz oil service do zrobienia to bedzie sie swiecic caly czas dopoki nie wykasujesz bledu przy uzyciu komputera (rozstrzal cenowy za usluge, wymiana oleju+kasowanie inspekcji 30-90zl). Mozna tez zrobic samemu zworke, poszukaj na forum wpisujac "kasowanie inspekcji"...