Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam taki problem z ASC, że nigdy jeszcze nie zobaczyłem kontrolki od tego systemu, aby był aktywny. Słyszałem, że gdy jest włączony to powinno być podświetlenie w przycisku, a u mnie nic, więc nie wiadomo kiedy włączony. Jedyne co wiem, to przy każdym rozruchu silnika trzeba je od nowa uruchamiać i wtedy działa, co widać bo koła nie buksują. Ale parę razy na porannym szronie już mi zarzuciła tyłkiem, a nie chciałbym jej uszkodzić tego tyłka (sądząc, że mam aktywne ASC, więc nic takiego nie powinno mieć miejsca). Co radzicie, bardziej doświadczeni użytkownicy bawarki? :?
Opublikowano
Kolego a czy w e-34 jest rownież kontrolka od ASc któa jesli system jest wyłączony pali sie na żółto na zegarach?? Bo w e-39 jesli system wyłączymy to pali sie żółta kontrolka na zegarach a jeśli jest włączony to nic sie nie pali. ASc włącza się automatycznie tylko ręcznie go wyłączamy, nie wiem jak w E-34 ale powinno być podobnie
Opublikowano
czy jest ikonka na dolnym pasku - tego nie wiem, w każdym razie pomiędzy cyferblatami jest, podobnie jak w e36, gdzie widziałem jak system działa. Też uważam, że z miejsca jest ASC włączone, a przyciskiem się wyłącza, tylko u mnie jakoś na odwrót jest..... chyba bez podłączenia pod komputer ani rusz... :cry: a mógł paść jakiś czujnik??
Opublikowano
Zgadza się miedzy ceferblatami, pomylilo mi sie wiadomo o co chodzi :) spróbój raz jeszcze wyprobowac autko na jakiejs bezpiecznej nawierzchni zeby sobie ani nikomu krzywdy nie zrobic i pokombinuj jesli nie to faktycznie komp chyba, ale moze koledzy coś doradzą
Opublikowano

Domyślnie ASC jest zawsze włączony, przy wyłączeniu "z ręki" pojawia się znaczek (coś jak kółko) pomiędzy prędkościomierzem a obrotomierzem.

To, że cię na śliskiej nawierzchni zarzuca to wydaje mi się normą. U mnie na lodzie czy śniegu kontrolka od ASC (ta między zegarami) miga praktycznie na wyjściu z każdego zakrętu pokonywanego na 2 biegu , czasem nawet na czwórce jak nieco dynamiczniej chce się pojechać na wyjściu. Ogólnie w mojej opinii ASC w E34 daje radę tylko przy ruszaniu na śniegu lub przy jezdzie w deszczu. Podczas jady po ośnieżonej nawierzchnie w moim aucie minimalnie pomaga. Dobrze, że zima w tym roku łagodna była, bo pewnie bym powtórzył sytuacje z przed dwóch lat, gdy przy wyprzedzaniu na śniegu na 4 biegu od około 60 km/h natychmiast poszedłem bokiem, a w skutek za mocnej kontry poleciałem do rowu.. Przy czym lampka ASC migała podczas tej akcji jak szalona i tyle z niej porzytku było :lol:

Opublikowano
No tak, seria 5 to nie X5, a ASC to nie DSC.... ogólnie dzięki za pomoc, ale i tak do serwisu pewnie podskoczę, bo kontrolka od tego systemu nigdy mi się nie zapala...no chyba że to żarówka padła :wink: