Skocz do zawartości

Bluetooth fabryczny E46/E39 czy ktoś korzysta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chce dołozyć zesta Bluetooth fabryczny do navi 16/9,

ale niestety im więcej czytam tym więcej mam wątpliwości.

Chętnie bym porozmawial z kimś ktos korzysta z tego systemu

a potrzebne mi były informacje

-z jakich telefonów korzystacie?

-jakie telefony jeszcze dają sie sparować (poza tymi z listy dostępnej w BMW)

-czy ktoś parował Nokie 6300/Nokia E65

-jakie funkcjonalości działaja na ekranie/w których książka telefoniczna w których SMS /

Może znajdzie się ktoś kto dokładał fabryczny BT do swojej Buni

Z góry dzekuje za pomoc

krzysztof

Opublikowano

Witam,

Ja używam fabrycznego bt. z Sony Ericssonem P1i, ale parowałem też nokie n70 i nokie 6300 (system obsługuje do trzech różnych telefonów wraz z ich ksiązkami tel. i sam rozpoznaje dany telefon). Wszystkie tel działają bez zarzutu.

System jest dość wygodny, trzeba tylko sie przyzwyczaic do jego obsługi, ale nie jest ona specjalnie skomplikowana. Obsługuje on tylko połączenia głosowe, jakość dźwięku jest dobra i to w obie strony. Fajne jest to, że system "zczytuje" do pamięci auta nr. tel z ksiązki telefonicznej komórki więc znacznie ułatwia to posługiwanie się zestawem.

Ja mam ten zestaw montowany fabrycznie. Natomiast nie wiem czy dokładanie ma sens - chyba musiałbyś dokupić mikrofon, bo jeżeli auto nie ma w ogóle zestawu telefonicznego, to nie ma też mikrofonu. Moim więc zdaniem taniej i wygodniej kupić zestaw bt nokii albo innej firmy i po prostu go zamontować :wink: