Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

...wyskoczyło mi 10(!!!) błędów. są one jednak wynikiem źle podpiętej instalacji gazowej, bo z taką iościa błęów chyba daleko bym nie pojechał... :wink: Na benzynie jeździ bez zarzutu ...Błędy zostały skasowane w serwisie, i nie pojawiły się po raz drugi. na komputerze w samochodzie nie zgasł napis check control... czy miał zgasnąć automatycznie? czy ja powinienem jakoś to wyłączyć?

dzięki za rady

Opublikowano
Check pojawia się wtedy kiedy w aucie masz "wadliwą elektrykę". Nie należy się tym zbytnio przejmować, bo wystarczy gdzieś lekko zaśniedziały kabelek, żeby ten napis się pojawiał. Ja kupiłem swój samochód ponad dwa lata temu z komunikatem check, jeżdżę do tej pory, wszystko mam sprawne i nic się nie psuje.

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano
Trzeba się przyzwyczaić, wszystkie błędy komputerowo wykasowałem, usterki są usunięte, a jednak komunikat został - elekrtyk powiedział, że należałoby sprawdzić całość okablowania w samochodzie, szkoda na to kasy i czasu. Poza tym komunikat znika po odpaleniu silnika, a wciskając guzik od komunikatów w trakcie jazdy, pokazuje się CHECK CONTROL- OK. Cholera wie o co chodzi.

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano
a jak zanim zapalisz i przekrecisz zaplon i sie pokazuje to check to komputer wtedy nic nie wyswietla bo wyglada to na tzw blad III klasy np malo plynu do spryskiwacza - sa one podawane informacyjne i chyba jesli dobrze pamietam to po zapaleniu samochodu znikają... a moze i nie...

>>> PRYMUS <<<

BMW Klub POLSKA

==================================

Always look on the bright side of drive & wife :)

http://img182.imageshack.us/img182/295/podpisforum3ru.jpg