Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzisiaj jechałem sobie normalnie, a własciwie ruszałem, zmieniłem z 1 na 2 i silnik zgasł, próbowałem go odpalić, ale nic, rozrusznik kręci. Nie świecą się żądne kontrolki od usterkowości. W akcie rozpaczy zmieniłem filtr paliwa.

PROSZĘ O SZYBKĄ POMOC.

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano

Jeszcze przywniozę elektronika z kompem może on coś wykryje.

Jakie jest ewentualny koszt naprawy.

BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
Jeszcze przywniozę elektronika z kompem może on coś wykryje.

Jakie jest ewentualny koszt naprawy.

Jesli to pompa- to naprawa w boschu z gwarancja troche ponad 3k Pln

Xdrive

Koder

Opublikowano
Wiecie może jak sprawdzić czy ta pompa w baku w ogóle pompuje paliwo, bo ona wydawała dziwne odgłosy?
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano

podpinam się pod temat,

wczoraj jadąc spokojnie autko zgasło na 2 biegu, rozrusznik kręci, wszystko niby ok ale silnik nie zapala.

Zdjąłem wężyk dochodzący do filtra paliwa żeby zobaczyć czy płynie ropa, okazało sie, że płynie ale w małych ilościach i ma słabe ciśnienie. Czy tak ma być?

Podejżewam jeszcze pompke która która znajduje sie pod tylnym siedzeniem (od strony pasażera), jak mozna ją sprawdzić?

Opublikowano
Najlepiej zaciąg auto na diagnostykę i tam ci wszystko wyjdzie. Ja tak zrobiłem i jestem zadowolony, bo już myślałem, że będzie pompa wtryskowa do wymiany, a okazał się to tylko zawór. Jeżeli mieszkasz koło krakowa od strony zabierzowa to polecam ci elektronika na ul. Balickiej 160.
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano

tak zrobie bo innego wyjścia nie ma, a jak sobie pomyśle że trzeba będzie kupić pompe wtryskową to mi się w głowie kręci :worried:

jak załatwie sprawe to powiem co i za ile wymieniałem bo może się to komuś przydać w przyszłości

niestety, poszła pompa, 3200 z robocizną, rok gwarancji, ale czego się nie robi dla beni :wink: