Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. pare dni temu zmienilem kola w swoim e36 na 17 calowe. wczesniej byly 15 i bylo wszystki ok. wczoraj zwrociłem na to uwage ze bardzo szybko mijaja kilometry na liczniku. czym moze byc to spowodowane???? wydaje mi sie ze im wieksze kolo tym te km powinny przemijac wolniej a jest na odwrot
Opublikowano

witam

ja mam opony o za niskim profilu i pokazuje mi za dużo km tzn jade wg nawigacji 100 km/h a na liczniku mam 115 km/h, co za tym idzie po przejechaniu 100 km pokazuje ze przejechalem 115, na słupku drzwi kierowcy powinna byc naklejka z rozmiarem opon jaki powinieneś mieć, nie wiem jak to jest ale w mojej e36 1,6 z 95 roku mialem napisane ze wchodzą 17' a kolega z 2.0 92 rok najwieksze mial 16'

pozdrawiam

........srebrne beem wjeżdża na teren........
Opublikowano
zauwazyłem to dopiero jak zmienilem kola na 17. profil to 45. nie wiem dlaczego tak jest. predkosciomierz nie wiem czy przeklamuje bo chwilowo nie mam jak tego sprawdzic ale przejechane kilometry leca jak szalone.
Opublikowano
o ile dobrze pamietam to u mnie na kolach 17' w e36 bylo napisane na słupku ze na przód powinny byc opony 225/45/17 a z tyłu 235/40/17 i to bylo w 1,6 1995 rok
........srebrne beem wjeżdża na teren........