Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

nie dawno kupilem 325 TD z przebiegiem 227 tys. rok 92

dzisiaj jak jezdzilem wszystko od rana bylo ok odpalil i jechalem ale po jakims czasie jechanie zgasl mi silnik myslalem ze nic sie nie stalo to stacyjke odlaczylem i jeszcze raz wszystko od poczatku i odpalil i za pare km znowu to samo to mysle ze ropy brak to zalalem ok 14 l ropy i zapalil przejechalem znowu ok 10 km i zgasl i juz nie zapalil tylko przy zapalaniu niby chce ale jak juz zlapie ruch to od razu gasnie i nie wiem co to jest a na desce zapali mi sie cos takiedo / / czy to sa wtryski nie wiem co to jest

....................... '''

pozdrawiam i czekam na odp

Opublikowano

powiem ci tak ja mialem moze podobnie musialem miec zawsze ok polowy baku paliwa jak sie potem dowiedzialem mialem uszkodzona pompe paliwa w baku tez szukalem szukalem i nawet po zatankowaniu do polowy czasem bylo ciezko zapalic i gasl w trakcie jazdy !

takze sprobuj to wyeliminowac zalej do polowy i zobacz :D

Opublikowano

no wlasnie duzo os mi to mowilo ze tak mam zrobic :) ale jezeli to nie bedzie to tylko zostaje pompa do naprawy lub wymiany tak ? a i jeszcze mam pytanie w zwiazku z przekaznikiem takim czarnym dlugim a jego nr to 61.36-1 388 546 a dalej jest 12 V- i do czego on jest bo dzisiaj jak uszczelnialem dolot to nawet przy zamknientym samochodzie brzeczy i nie wiem czy jest zepsuty a i jeszcze kierunki mi zniknely jak stalem na poboczu to wlaczylem awaryjne i probowalem go odpalic i po jakims czasie znikly nie wiem czemu !!

dzieki za podpowiedz i czekam na kolejna/e :)

Opublikowano

dzisiaj jeszcze dolalem 10 L ropy i tez nie odpala i mam ok polowy zbiornika

a problem z kierunkami juz zrobiony bezpieczniki byly powodem :)

Opublikowano

znalazlem juz problem pompa paliwa mi padla :cry:

ale teraz mam pytanie gdzie mozna zakupic pompe paliwa ?? :?: nie drogo oczywiscie bo fundusz tez jest troszke maly pomocy :!:

Opublikowano
jak ja szukalem pompki paliwa do swojej to kazdy odradzal mi podrobki z allegro ( tak tutaj ludzie pisza na forum ) za ok 150 czy 100 zeta mechanik kupil mi oryginal bosha jak pamietam chyba za 350 i chodzi narazie okej ale niech sie wypowiedza koledzy co maja te zamienniki tansze :)
Opublikowano

no dzieki za ta podpowiedz :cool2: ale teraz drugi problem to gdzie moge zakupic ta pompe w inter cars podobno jest ale nie maja jej na stanie a kosztuje ok 700 zl :cry2: no to tylko to ja nie bede mial musial bym czekac ok 1 mies ze by kupic a tak to Becia bedzie stala pod blkokiem miom :mad2: a szkoda bo bede musial sie przesiasc w komunikacje miejska :cry2: bede bardzo wdzieczny jak ktos mi pomoze

pozdrawiam :)

Opublikowano

ja jezdzilem z padnieta pompka ok miesiaca i mialem caly czas powyzej 40 literkow i nigdy mi nie gasl :) takze odzaluj hehe troche kasy zatankuj do pelna i smigaj

pompki poszukaj w hurtowniach popytaj sie mechanikow oni maja adresy hurtowni i powinni ci sprowadzic

tym bardziej ze jestes z Wawy

Opublikowano

no tak po pytam sie mechanikow zaczne w poniedzialek po pracy :) ale jezeli zaloze pompke i to nie bedzie to

:mad2: to sie zalamie bylem u mechanika z ta pampa to mowil ze tylko nowa trzeba teraz ale trzeba to trzeba :) dzieki