Skocz do zawartości

740 V8 rok92/93 sonda lambda i spalnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie ile pali w mieście taki smok. bo mi ponad 25litrów. (jeżdze do pracy i z powrotem koło 4 kilometrów, zima i cały czas ssanie). Pytanko nr 2 jak łatwo sprawdzić sonde lambde bez podłączania do komputera (jest to BOSCH i ma 4 kable)

Dzieki

Opublikowano (edytowane)
Pytanko nr 2 jak łatwo sprawdzić sonde lambde bez podłączania do komputera (jest to BOSCH i ma 4 kable)

Dzieki

Bez podłączenia do komputera, lub analizatora spalin sondy lambda nie sprawdzisz. Jak się mylę to mnie poprawcie. Na temat spalania : http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?t=7964&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight= Edytowane przez lechu
lechu
Opublikowano
Ale zastanawiam sie czy jest to realna wartośc czy moze trochę za duzo (np powinno być 20 l)

Ja też jeżdzę 4 kil. do pracy i w moim 735 LPG pali mi tyle samo. To raczej normalne.

Opublikowano

Ssanie ?! - gdzie masz taką "wajchę" ? 8)

Przy takich odcinkach może spokojnie Ci tyle spalić - przecież on nigdy się całkowicie nie rozgrzewa i to jeszcze w mieście (oczywiście zależy jakie "miasto").

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)