Skocz do zawartości

530D - Brak mocy gdy ciepło na dworze!!!???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W związku z nadejściem cieplejszych dni zauważyłem w mojej 530D dziwną rzecz. Gdy rano odpalam a temperatura powietrza na dworze jest ok. 3 stopnie to auto jeździ szybko jak zawsze. Kiedy temperatura wzrasta do ok. 10 C i więcej auto jedzie jakby turbiny nie było i trzeba ją kręcić pow. 2500 - 3000 obrotów żeby coś wyprzedzić.

Pomocy. Czy to coś z interculerem??

Marcin.

Opublikowano
sprawdz weże podciśnieniowe i przepływomierz ja miałem podobny problem i okazało się że trzeba wymienic te wężyki i teraz jest jak ta lala.
Opublikowano
jaki założyłeś przepływomierz? Ponoć zamieniki nie wytrzymóją długo tak mi powiedział mechanik. Mi na komputerze pokazło przepływomierz i powiedzieli że wyczyszczą go to zobaczymy czy pomoże i śmiga dalej na starym już przeszło 30tys. km od wymycia i nic się nie dzieje :cool2:
Opublikowano

Przepływomierz założyłem BOSCHA do tego modelu. Kosztował prawie 800zł więc myślę że jest ok. Poza tym wymieniłem go jakieś 15 tyś km temu.

No nic chyba trzeba będzie znowu dać zarobić panu który podłączy kabelek i w pięć minut zgarnie 120zł.

Chyba zostanę elektromechanikiem :D

Pozdrawiam