Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

1.mam konkretny problem w swojej becie z 1997r, czemu tak duzo pali? dokladnie to pali ok 30 l/ 100 w miescie, lecz po za miastem ok 26l/ 100. wymienilem swiece w nim i nic

2.nastepny problem to to ze predkosciomierz u mnei dziala jak chce, czyli raz dziala raz pare dni nie dziala, tak samo mam z pokazywaniem ile spala na litr pod obrotomierzem i tez wskaznik paliwa skacze jak mu sie podoba albo wogole nie dziala

3.i kolejne pytaie mam taki prostokat komputerowy pod predkosciomierzezm, taki kolorwy, np wlasnie teraz pokazuje mi jak wlaczam samochod "inspection", co to woogle jest za rzecz i co ona jeszcze moze pokazywac?na jaka cholere to?

z gory dzieki

Opublikowano
witam

1.mam konkretny problem w swojej becie z 1997r, czemu tak duzo pali? dokladnie to pali ok 30 l/ 100 w miescie, lecz po za miastem ok 26l/ 100. wymienilem swiece w nim i nic

Bo ma osiem rondli, 4,4 litra i uszkodzone sondy lambda.

3.i kolejne pytaie mam taki prostokat komputerowy pod predkosciomierzezm, taki kolorwy, np wlasnie teraz pokazuje mi jak wlaczam samochod "inspection", co to woogle jest za rzecz i co ona jeszcze moze pokazywac?na jaka cholere to?

z gory dzieki

Po taką, żebyś wiedział kiedy zaprowadzić samochód do mechanika na przegląd, mający na celu sprawdzenie/wymianę różnych rzeczy. Korzystanie z tego, umożliwi uzyskanie odpowiedzi na pytanie pierwsze i drugie.

Opublikowano

Auto pali ci conajmiej o 15l za dóżo

A powodów może być setki

np,,uszkodzone cewkizapłonowe

nieszczelny dolot

niepracujące bąć lejące wtyskiwacze

uszkodzony przepływomierz

niprazujące baniaki

itd,,,,,itp :twisted2:

Powodem niepracującego prędkościomierza jest najprawdopodobniej zaśniedziała wtyczka od czujnika obrotów w tylnim moście

A trzecie to miejsce gdzie są wyświetlane wszelkiego rodzaju informacje pochodzące z czujników w aucie,,np spalona żarówka,, mało wody itp :D

A z tym pytaniem na

na jaka cholere to??

przypominasz rolnika co prosił o widły a dostał kombajn

:twisted:

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.

Opublikowano

witam

prędkościomierz bierze sygnał z tylnego lewego czujnika ABS

silnik podepnij pod kompa

zapoznaj sie z instrukcja obsługi BMW a będziesz wiedział co i po co sie świeci