Skocz do zawartości

brak sterowania szyb, lusterek, centralnego zamka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem nowym forumowiczem i na wstępie pozdrawiam wszystkich.

Mam problem w moim aucie E39 1996r. Nagle przestało mi działać sterowanie szybami i lusterkami (ale tylko z panela znajdującego się w drzwiach kierowcy). Nie działa mi również centralny zamek - tylko w tych drzwiach. Podświetlenie panela jest ok. Nie mam pojęcia co się mogło stać. Wiem, że sterownik znajduje się w schowku ale nie jestem pewien czy poza CZ, el. szybami i wycieraczkami steruje on również lusterkami? Jeśli nimi nie steruje to na zdrowy rozum mogł zakończyć swój żywot panel sterowania w drzwiach. Jak to sprawdzić?

Czy ktoś się z czymś takim spotkał? Proszę o pomoc, jakieś pomysły. Z góry dzięki za odpowiedzi. Jak mi się uda zlokalizować usterkę to dam znać.

Opublikowano

dzięki za odp.

Trochę na innych postach poczytałem, że może to być kostka a konkretnie piny ale nie wiem gdzie się znajduje - czy w drzwiach czy już w nadwoziu. W weekend będę miał trochę czasu to popatrzę i tu i tu. zacznę od drzwi.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
no i znalazłem przyczynę. powodem był niesprawny moduł z przyciskami sterującymi szybami. teraz działa wszystko tzn. centralny zamek, wszystkie szyby i lusterka.