Skocz do zawartości

[E36] inicjalizacja immobilizera w kluczyku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem, auto przyjechało z zagranicy z jednym kluczem, ma fabryczny immo. Chciałem dorobić drugi klucz na wszelki wypadek.

W serwisie BMW mi powiedzieli ze bez problemu zamówią klucz i ze bedzie kosztował ~150 zł, ale trzeba u nich zrobić inicjalizacje tego klucza i to kosztuje dodatkowe ~100 zł.

Czy to prawda czy kit z ta inicjalizacja ? Czy mozna zrobić to samemu ?

e36 318tds compact '95/e34 525tds touring '94/e39 525tds touring '97
Opublikowano
Tego kolego nie obejdziesz.Inicjalizacja (to tak zwany stan początkowy)Kluczyk można dorobić tylko tam gdzie piszesz owszem są punkty gdzie niby robią takie rzeczy (ale jest to nielegalne-przynajmniej z tego co ja wiem)Jeśli chcesz mieć zapasowy kluczyk z immobilizerem to uważam ze te 150 czy 250 zł to nie tak drogo.A jak chcesz taniej to po prostu zdejmij immobilizer i wtedy kluczyki (które dorabiasz )są o wiele tańsze.Gosć o którego się tu pytasz nie sprzedał ci kitu.
http://www.bmw-sport.pl/images/signatures/1868313008478371b841670.gif
Opublikowano

Wycięcie immo nie wchodzi w gre, fakt 250 zł to nie jest drogo, ale jak to Polak zastanawiałem się czy nie da się tego samemu zrobić ewentualnie taniej w innym serwisie.

Jak dla mnie temat wyczerpany, można zamknąć.

Opublikowano

dziwne jak odbierałem kluczyk ten za 150 zeta to nic nie inicjowałem wsiadłem wsadziłem w stacyjke i odpaliłem nie było zadnego problemu

u sklepowych magików kosztował 250 nie był orginalny i jeszcze meczyli sie chyba z godzine zeby imobilajzer im zadziałał po godzinie powiedziałem dziekuje i pojechałem do serwisu

POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
dziwne jak odbierałem kluczyk ten za 150 zeta to nic nie inicjowałem wsiadłem wsadziłem w stacyjke i odpaliłem nie było zadnego problemu

u sklepowych magików kosztował 250 nie był orginalny i jeszcze meczyli sie chyba z godzine zeby imobilajzer im zadziałał po godzinie powiedziałem dziekuje i pojechałem do serwisu

ciekawe przyznam, muszę w takim razie jeszcze pogadać z serwisem