Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie.Nie mogę otworzyć wnęki na koło zapasowe.Jest tam zamek na kluczyk.Ale nic nie ruszałem i się zacięło.Jak się tam dostać i jak to naprawić :modlitwa:

ps.muszę coś z stamtąd wyjąć :cry2:

Opublikowano
Jak nie ma żadnego cybanta lub dinksa.To nic mi nie pozostało.Albo trzeba będzie zrobić włam.Najpierw kluczyk chociaż próbowałem ale nie tak uparcie. :cry2:
Opublikowano
Kluczyk tu nic nie pomógł i nie miał możliwości awarii uległ zamek.A dostałem się do niego tak.Podważyłem klapkę od strony siedzeń i i z czuciem wyważyłem uchwyty trzy.Klapę koła do góry od strony przodu auta dość mocno ale z czuciem prawie na pion i wyrwałem.Obeszło się bez strat.To chyba najskuteczniejszy sposób.Nic nie daje odkręcanie jakich kol wiek śrub.Zejdzie tylko obudowa zamka a klapa nie puści dopiero po zdjęciu klapy z zamka można go wyjąć.Teraz muszę zamek spryskać środkiem typu WD-40 bo się trochę zastał myślę że to wystarczy. :doh: