Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak działa to dce spor/kąfort

2 pytanie póbowałem spalic gume nieda sie (automat)

pedal w podlodze gaz nic nawet delikatnie pószczając pedal hamulca nieda rady 1500 obrotów i niedarady trakca oczywiscie wylączona jakies zabespieczenie jesT?

było e32 735 automat e34 524td automat, e36 320i , e36 323i perełka ;( automat, e38 740 i automat , e32 735 automat , e39 528i automat :) ,obecnie e39 520 i e39 523i e65 730d individual
Opublikowano
jak działa to dce spor/kąfort

chyba "edc"

to utwardza Ci zawieszenie żeby nie pływało tak jak szybko jedziesz

7er to nie auto od palenia gumy :nienie:

Opublikowano
EDC zmienia charakterystykę zawieszenia - bardziej miękkie, komfortowe, lub twardsze sportowe. U mnie po wciśnięciu pedału gazu bez kontroli trakcji traci od razu przyczepność, ale tak jak kolega wyżej napisał - to nie auto do palenia gumy. A później idzie opinia o właścicielach BMW...
Opublikowano
EDC zmienia charakterystykę zawieszenia - bardziej miękkie, komfortowe, lub twardsze sportowe. U mnie po wciśnięciu pedału gazu bez kontroli trakcji traci od razu przyczepność, ale tak jak kolega wyżej napisał - to nie auto do palenia gumy. A później idzie opinia o właścicielach BMW...

To co za opony masz i z jakich obrotów? ;-) Bo tak normalnie to moim zdaniem 735iA nie da rady... nie takie silniki mają z tym problem.

750iA w E38 (przełożenia podobne jak 735iA) ma z tym delikatny problem na suchym asfalcie, Porsche 928 GTS z potężnym silnikiem V8 na szerokich gumach też tak nie przypali...

Pozdrawiam

Opublikowano

ale to dce to inaczej nivo? bo te amortyzatory są pompowane :)

bo broblem jest taki ze jest bunia sztywna i wywalam te amory pompowane:)

było e32 735 automat e34 524td automat, e36 320i , e36 323i perełka ;( automat, e38 740 i automat , e32 735 automat , e39 528i automat :) ,obecnie e39 520 i e39 523i e65 730d individual
Opublikowano
ale to dce to inaczej nivo? bo te amortyzatory są pompowane :)

bo broblem jest taki ze jest bunia sztywna i wywalam te amory pompowane:)

kolego edc to nie jest nivo :!: :!: :!:

Opublikowano

To co za opony masz i z jakich obrotów? ;-) Bo tak normalnie to moim zdaniem 735iA nie da rady... nie takie silniki mają z tym problem.

750iA w E38 (przełożenia podobne jak 735iA) ma z tym delikatny problem na suchym asfalcie, Porsche 928 GTS z potężnym silnikiem V8 na szerokich gumach też tak nie przypali...

Pozdrawiam

Może się źle wyraziłem. Nie chodzi mi o to że koła buksują w miejscu i ruszyć nie mogę, ale wystarczy jakiś delikatny piasek i tyłkiem lekko zarzuci. Przy włączonym ASC i wciśnięciu gazu w podłogę często przy ruszaniu miga mi kontrolka, czyli system się włącza. Wcześniej miałem opony Michelin, teraz Nexen.