Skocz do zawartości

remont czy 2,5?? co radzicie??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich??

proszę o radę i pomoc!

Mam e-30 2,0 z silnikiem któremu skończyła się głowica. Czy warto robić głowice czy może zainteresować sie zmianą silnika na np. 2,5l

Jeszce jedno pyt. o ile więcej będzei palic takie 2,5 od 2,0. Teraz moje cudo pali w mieście 16-18 l LPG a w trasie 11-12l LPG :mad2:

Pozdrawiam

Opublikowano

moje 2,5 pali ok. 11l Pb98 w miescie i 9-10 po trasie, oczywiscie mówie o normalnej jezdzie bez żyłowania samochodu ( nigdy go nie żyłuje), koszt dobrego 2,5l to 1800zl, ale silnik jest naprawde fajny i pali podobnie jak 2,0. ( nie wiem ile moj silnik pali Pb95 bo jezdze tylko na 98)

P.S.1 Moj kolega ma gaz w 2,5l i pali mu w miescie 18-20l, a po tasie 15-16 czyli podobnie jak twoje 2,0 tylko że kolega ma ciezka noge.

P.S.2 Wszystko zalezy od twojego budzetu, remont głowicy ewent. kupno nowej ( używanej ale sprawnej) to około 800-1000zł. Wybór zalzey od ciebie, ja bym wstawial 2,5l.

• 4 lata później...
Opublikowano

ja mam wlasnie 2.5l 12v i moge powiedziec ze frajdy z jazdy jest naprawde duzo a co do spalania to jakies 16-18l LPG po miescie.

pozdro dla fanow klasyka

.....:::::B M W:::::.....
Opublikowano
Dokładnie kupuj m20b25 :cool2: nie pożałujesz spalanie jest w normie u mnie mieści się w granicach 13l