Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Problem wygląda następująco:

nie otwierały się prawe tylne dzwi, pewnie jakiś problem z siłownikiem, oczywiście chodzi o centralny zamek. Nie dawało się ich wcale otworzyć nawet na guziku. Co to może być?? No i jak ściągnąć tapicerke jak nie da się otworzyć dzwi.

Opublikowano
prawdopodobnie siłownik zablokował się na ryglowaniu i dlatego nie mozesz otworzyć nawet od wewnątrz. Ja bym dostał sie do instalacji idącej słupkiem do drzwi i próbował podać na siłownik zasilanie. Tylko uwaga na moduł komfortu. Można w ten sposób uszkodzić go. Najlepiej było by go odłączyć. Jest pod tylną kanapą po stronie kierowcy. Może też być to wina wiązki idącej przelotką gumową do drzwi (załamane przerwane przewody) no ale do niej na zamkniętych drzwiach nie jesteś w stanie się dostać.
Opublikowano
kolego tez mam taki problem tez mi nie otwiera tylko ja jak wsiąde do auta odpale i kilka razy popstrykam centralnym w drzwiach od kierowcy to mi sie otwierają a odpalony dlatego ze wtedy jest wiekszy prąd mozesz sobie to przetestować mi pomaga a siłownik zamka masz do wymiany.
Opublikowano
Dzięki panowie :) już jestem po zabiegu. Siłownik padnięty i do tego zakleszczył sie na maxa. Musiałem ściagać tapicerke i wymontować siłownik bo był potężnie zapieczony. Teraz pozostało mi tylko znalezienie takiego siłownika. Pozdrawiam i dziekuje za rady