Skocz do zawartości

Na zimnym silniku ropa kapie na cieplym juz nie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Wiec jak pisalem kilka postow wczesniej mam problem z pompa wtryskowa poniewaz na zimnym silniku po odpaleniu delikatnie kapie ropa, ale tylko do nagrzania sie silnika czyli po ok 10-15 min ustaje, bylem u mechanika i powiedzial ze to uszczelka wiec zostawilem zeby zrobic jednak okazalo sie ze jest krzywy walek na pompie i to bedzie tak cieklo bo uszczelki znowu sie wyrobia za jakis czas jak wymieni wiec kazalem mu wymienic ale niestety po 2 dniach to samo. Chcialem was zapytac jak to mozliwe ze ze na zimnym silniku kapie ropa a na cieplym nie i czy ma z tym wspolnego cos ow walek w pompie wtryskowej ??

a tak wogole czy uzywana regenerowana pompa wtryskowa do e-30 moze kosztowac 2000tys

Opublikowano

nie wiem nic o silniku 2,4d w e30 ale 2 tys za regenerowana pompe ( kup uzywana ale dobrą , silniki 2,4d chodza po 2 tys z calym osprzetem :|

P.S. U mnie na szrocie stoi e28 2,4 td całe auto gosc ceni na 800zł.....ale ciekawe czy silnik jest dobry...koles kupuje auta z parkingu policyjnego, stała 1,5 roku...