Skocz do zawartości

328i Gdzie jest czujnik temperatury w e36 coupe?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie: gdzie jest umieszczony czujnik temperatury w e36 coupe?Bo z moich obserwacji wynika ze termometr zawyza o 1,5-2 stopnie.

______

Poprawiłem tytuł tematu. Proszę zapoznać się ze sposobem tytułowania tematów właściwym dla tego działu! Do przeczytania jest on jako ogłoszenie na górze działu E36. Następne nieprzestrzeganie formatu tytułowania "nagrodzę" ostrzeżeniem. mattiss

Opublikowano
domyslam sie ze bylo...a powiedzcie mi czy to jest wina czujnika??czy on po prostu bedzie tak pokazywal??
Opublikowano

Witam,

właśnie też jeździłem jakiś czas z temp. na OBC wskazującą - 37 st. C. Kupiłem nowy czujnik za 90 zł, zamontowałem i nic. Odłączyłem klemy, podłączyłem i nadal nic. Trzeba skasować komputer czy o co chodzi?

Pozdrawiam

Opublikowano
Jak odłączyleś zasilanie i po tym nic to wygląda na to że gdzieś masz przerwę, może się gdzieś przetarł kabel albo jeszcze przeczyśc dobrze styki we wtyczce czujnika.
Opublikowano

OK, tak zrobię, dzięki. A ten czujnik od razu ma wskazywać prawidłową temperaturę? Czytałem na innym forum, że niekiedy komputer się "kalibruje" po zmianie czujnika nawet przez parę godzin.

Pozdrawiam

• 2 lata później...
Opublikowano
Tak masz racje ja miałem przetarty kabel od czujnika i po jego naprawie temperatura powoli wracała do normy. Czyli tak jak by się kalibrowała po prostu wracła do normy. Przez jakieś 20 minut................. pozdrawiam do zobaczenia na drodze............. :8)