Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,mam problem z moim 530d. Na czas naprawy blacharskiej został odłączony akumulator.Po kilku dniach po podłączeniu auto nie chce nawet zakręcić i na wyświetlaczu deski i navigacji jest żadanie wpisania kodu 4 cyfrowego. Co sie mogło stać i co z tym zrobić? Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam . Virus63
Opublikowano
Sam sie nie zakoduje, pewnie chłopaki z warsztatu bawili sie nie wiedząc co to i zakodowali go bez zapamiętania ustawionego kodu - niech się więc martwią.
Opublikowano

Witam ponownie, znalazłem w archiwum rady dotyczące tego problemu kolegów endriu1606 i >Arecki< i zadziałało !!! Odłączyłem akumulator na 5min, przekręciłem kluczyk do pozycji 1 i na ekranie navi zaczęło się odliczanie od 10min do zera po czym pojawiło sie menu navi i auto odpaliło. ZAdanie kodu to zmyłka, żaden kod nie jest potrzebny.Nie zgasła tylko kontrolka od poduszki, widocznie wczytał się błąd, ale to już zdolny elektronik czy mechanik z zacięciem elektronicznym wykasuje bez problemów.

Pozdrawiam

Virus63

Opublikowano
No to fajowo. Wiekszosc problemow jest wielokrotnie przerabiana na forum. Airbag po odlaczeniu, badz slabym akumulatorze, to normalka. Znajdz kogos z Carsoftem, to skasuje. Pojawia sie blad slabej lub rozlaczonej baterii. Szkoda kasy na ASO.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg