Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam beemke E46 i mam niskie zawieszenie co powoduje czeste naprawy przedniego zderzaka. Chcialbym tego uniknąc, montując wlasnie parktronic.

Czy istnieja jakies oryginalne moduły i czujki do parktronica na przód?

Czy sa jakies "dobre" jakosciowo alternatywy? Nie sposób kupic chinskie badziewie za 100zł z allegro.pl

|Czekam na opinie i wskazówki

Opublikowano
ale zrozum ze ja nie chce zadnych kamer, wyswietlaczy ani innych gowien!

Chce tylko prosty parktronic na dzwiek! na pikanie. Nic wiecej

od koloru do wyboru.....http://allegro.pl/search.php?string=parkowania&from_showcat=1&category=50744&country=1

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Żeby nie tworzyć nowego posta zapytam w tym.

Jak jest rozwiązana sygnalizacja oryginalnego parktromika w e46. Jest gdzieś wyświetlana odległość czy tylko jest sygnalizacja dźwiękiem?

Opublikowano
z tego co piszesz to zderzak niszczysz o krawezniki i mysle że tu parktronic niewiele pomoże

Parktronik "rozróżnia" nie tylko obiekty wielkości samochodu, ale też i krawężniki a nawet większe ubytki w jezdni. Na jednym z parkingów słyszę parktronik za każdym razem gdy przy cofaniu dojeżdżam do pewnej rozległej (ok metra) i dosyć płytkiej (ok 1-2 cm) dziury. Podobnie przy cofaniu do krawężnika, a nawet przy jeździe równoległej do jakiejś wyższej przeszkody.

Parktronik działa jak tylko sygnał ma się od czego odbić.

Rozwiązaniem problemu zdzierania spojlera przedniego przy parkowaniu jest... parkowanie tyłem :)

Żeby nie tworzyć nowego posta zapytam w tym.

Jak jest rozwiązana sygnalizacja oryginalnego parktromika w e46. Jest gdzieś wyświetlana odległość czy tylko jest sygnalizacja dźwiękiem?

Tylko dźwięk.