Skocz do zawartości

Parktronic E46 na przód

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam beemke E46 i mam niskie zawieszenie co powoduje czeste naprawy przedniego zderzaka. Chcialbym tego uniknąc, montując wlasnie parktronic.

Czy istnieja jakies oryginalne moduły i czujki do parktronica na przód?

Czy sa jakies "dobre" jakosciowo alternatywy? Nie sposób kupic chinskie badziewie za 100zł z allegro.pl

|Czekam na opinie i wskazówki

Opublikowano
z tego co piszesz to zderzak niszczysz o krawezniki i mysle że tu parktronic niewiele pomoże
Opublikowano
ale zrozum ze ja nie chce zadnych kamer, wyswietlaczy ani innych gowien!

Chce tylko prosty parktronic na dzwiek! na pikanie. Nic wiecej

od koloru do wyboru.....http://allegro.pl/search.php?string=parkowania&from_showcat=1&category=50744&country=1

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Żeby nie tworzyć nowego posta zapytam w tym.

Jak jest rozwiązana sygnalizacja oryginalnego parktromika w e46. Jest gdzieś wyświetlana odległość czy tylko jest sygnalizacja dźwiękiem?

Opublikowano
z tego co piszesz to zderzak niszczysz o krawezniki i mysle że tu parktronic niewiele pomoże

Parktronik "rozróżnia" nie tylko obiekty wielkości samochodu, ale też i krawężniki a nawet większe ubytki w jezdni. Na jednym z parkingów słyszę parktronik za każdym razem gdy przy cofaniu dojeżdżam do pewnej rozległej (ok metra) i dosyć płytkiej (ok 1-2 cm) dziury. Podobnie przy cofaniu do krawężnika, a nawet przy jeździe równoległej do jakiejś wyższej przeszkody.

Parktronik działa jak tylko sygnał ma się od czego odbić.

Rozwiązaniem problemu zdzierania spojlera przedniego przy parkowaniu jest... parkowanie tyłem :)

Żeby nie tworzyć nowego posta zapytam w tym.

Jak jest rozwiązana sygnalizacja oryginalnego parktromika w e46. Jest gdzieś wyświetlana odległość czy tylko jest sygnalizacja dźwiękiem?

Tylko dźwięk.