Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Od razu zaznaczam, ze w opcji "szukaj" nie odnalazlem podobnego problemu. Chodzi o 320d i automat. Wszystko chodzilo pieknie i...chodzi nadal lecz aby wrzucic P musze popchnac mocniej, czasem nawet kilka razy ale jak juz zaskoczy, to moge wyjac kluczyk. Problem pojawil sie kilka dni temu. Wszystko chodzi bez zarzutow (D,N,R) i tak jakby skrzynia sie troszke przesunela... :?:

Aha, i ostatnio sprawdzalem, ze jak stoje pod gorke, wrzucam PARK, to auto sie stoczy doslownie kilka cm i slychac jak zaskakuje P.

Ma ktos pomysl???

Opublikowano
Byc moze ale martwi mnie bardziej to, ze na poczatku P zaskakiwal jak kazdy inny bieg a teraz ewidentnie jest problem, bo jak ustawiam delikatnie P to nie zaskakuje (lampka sie nie pali) i trzeba go mocno pchnac :(
Opublikowano

Witam

Przed wrzuceniem na P najlepiej zaciagnac reczny, jezeli stoisz z gorki wrzucisz na P bez recznego to samochod minimalnie sie potoczy i zablokuje ta zapatke, jezeli bedzie duze naprezenie to istnieje ryzyko ze ta zapatka moze sie skrzywic lub urwac. Sprobuj zaciagac najpierw reczny moze Twoj problem zniknie. Tez kiedys myslalem ze jest cos nie tak a okazalo sie wszystko w porzadku. Zmieniajac polorzenie biegow P,D, nie mieszamy mechanicznie w skrzyni.

Pozdrawiam
Opublikowano

ja mam dokładnie taką fure jak ty i u mnie nie ma problemów z P

a fakt jest taki że zanim wrzucasz P ręczny na maxa żeby się dochodziło do naprężeń, oczywiście ręczny musi być żyleta ;)

Opublikowano
ja mam dokładnie taką fure jak ty i u mnie nie ma problemów z P

a fakt jest taki że zanim wrzucasz P ręczny na maxa żeby się dochodziło do naprężeń, oczywiście ręczny musi być żyleta ;)

wszystko sie zgadza :norty: