Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

Potrzebuję fachowej pomocy przy klimatyzacji w moim wozie. Problem polega na tym, że przez okres zimowy, pomimo prawidłowej eksploatacji układu ulotnił się czynnik. Zeszłego lata, był uzupełniany, lecz pomimo to, klima nie chłodzi. Sprężarka jeszcze się włącza, ale niestety nic poza tym. Analogiczna sytuacja miała miejsce rok wcześniej. Układ jest nieszczelny (w zeszłym roku przy uzupełnianiu test sczelności przy użyciu czujnika gazu nie wykazał wycieków) Potrzebuję warsztatu/fachowca, który naprawdę sprawdzi układ. Liczę się z koniecznością wymian poszczególnych podzespołów, ale chciałbym, że były to wymiany zasadne. Do tej pory słyszę że np. 'chłodnicę trzeba wymienić, bo jest już stara i żadna jeszcze nie wytrzymała...' Ok. Wymienię ale nie chciałbym, żeby za rok znów okazało się, że klima jest pusta, bo pan zadziałał z 'automatu' i nie wykrył wycieku.

Czy ktoś z Was może polecić mi jakiegoś klimiarza? Chętniej zaprzyjaźnionego, niż takiego, z którym tylko 'ma dobre doświadczenia? Dodam jeszcze, że mieszkam w Krakowie (fajnie by było, gdyby nie trzeba było jechać do Gdańska;) i moja klima chodzi niestety jeszcze na R-Zam ;D (stary gaz)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
W Favos oszukują, montując stare części zamiast nowych. Do tego są wyjątkowo nieuprzejmi, szczególnie przy załatwianiu reklamacji. Proszę poszukać informacji w internecie na temat tego zakładu. Szkoda, żeby miał pan takie problemy jak inni klienci tego warsztatu.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Jako, że fachowców znalazło się niewielu, a ci, którzy się znaleźli rozmawiali ze mną jakbym był debilem, podając przy tym jakieś bajońskie sumy za swoje pseudo usługi, zakupiłem oringi w ASO, skraplacz, zawór rozprężny i osuszacz w IC. Dokupiłem gazu oraz oleju. Sam wszystko rozebrałem, wymieniłem, uszczelniłem, nabiłem i za kwotę około 600 złotych mam sprawną klimatyzację na nowych (oprócz sprężarki i parownika) częściach. Zatem bujajcie garby, krakowscy, małoelokwentni fachowcy od klimatyzacji :D