Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

mam problem nie moge w fotelu kierowcy zlikwidowac zupelnie wypchniecia czesci ledzwiowej.

Auto z 2004 roku, z manualnym sterowaniem foteli a z elektryczna regulacja tego elementu.

Jak to dziala? wyglada jak by jakies (dwie?) poduszki byly pompowane.

jak dziala ten przycisk (wyglada jak gora dol mocniej slabiej) ?

Jak dzial aten system i jak sie mozna do tego dobrac?

Mial ktos taki problem?

pozdrawiam

michal

Opublikowano
Witam.

mam problem nie moge w fotelu kierowcy zlikwidowac zupelnie wypchniecia czesci ledzwiowej.

Auto z 2004 roku, z manualnym sterowaniem foteli a z elektryczna regulacja tego elementu.

Jak to dziala? wyglada jak by jakies (dwie?) poduszki byly pompowane.

jak dziala ten przycisk (wyglada jak gora dol mocniej slabiej) ?

Jak dzial aten system i jak sie mozna do tego dobrac?

Mial ktos taki problem?

to chociaz podpowidz jak sie tam dobrac? jak zdjac ta tylna plastikowa czesc fotela?

pozdrawiam

michal

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Dla potomnych:

tylną osłone fotela zdejmuje się po uprzednim wyciągnięciu dwóch kołków od dołu.

podem troche grzebania i dostajemy się do całego mechanizmu, czyli pompki i mechanizmu regulacji powietrza w dwóch foliowych poduszkach (górna i dolna).

Mechanizm ten działa na elektromagnesach. U mnie niestety jeden coś nie działa czego efektem jest brak możliwośc spuszczenia powietrza z górnej poduszki.

Niestety ten mechanizm w aso kosztuje wg mnie za duzo jak na taka czesc (ok 700zl). Wiec poki co spuscilem powietrze recznie z gornej poduszki (rozłaczając przewody) i dopompowalem tyle ile uwazam za sluszne dla swoich pleców i tyle.

Myslalem jeszcze zeby sie wybrac do jakiegos elektryka czy tego typu fachowca co by moze ten elektro magnesik naprawil nie duzym kosztem.

pozdrawiam

michal