Skocz do zawartości

Hartge - czy ktoś zna to BMW i moze mi o nim cos powiedziec?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Kupiłem BMW z Wrocławia, zna ktos moze przeszłość tego auta, silnik to podobno Hartge 2,5...posiada oryginalne barany Hartge, zegary Hartge wyskalowane do 280km/h , kierownice Hartge, rozpórki przednia i tylnia.

Ma także oryginalne zderzaki od BMW M-power E30, wycieraczki przednich lamp ( są tylko bolce, szukam wycieraczek!!!!) i kubełkowe fotele pół skurzane......

Oto fotki:

http://www.driver.schron.pl/plock/e30nr2arczi/galeria.html

Za wszelki info, będe wdzieczny, jesli ktos wie jaka była jego przeszłość nawet niezbyt świetlana niech pisze na forum lub priv albo gg.

POZDROWIENIA

P.S. Jesli okaze sie ze ten silnik to rzeczywiscie Hartge to BMW przejdzie odrestaurowanie.

P.S. II Jak nic nikt nie wie, to moze ktos miał taki silnik i moze mi cos o nim powiedziec?? Jak rozpoznac ze to Hartge a nie zwykle 2,5l z deklem i baranami....

Opublikowano
nie byłem jeszcze na hamowni dlatego nie moge powiedziec dokladnie jaka moca dysponuje moj samochód...zwykłe 2,5l ma 170KM, moja ma dodatkowo Barany, sportowy sterownik, sportowy wałek, wiecej nie widac....bo nie zagladałem w głąb silnika. Własciciel mowił że ma około 200KM, co zgadzało by sie z danymi na temat Hartge...jednak slyszałem ze motor ten ma ponad 220KM...co jednak nie przekłada sie na osiagi..gdyz auto przyspisza z 0 do 100 jak zwykłe 2,5l...byc moze winnyjest most lub skrzynia. Nie mówcie jednak ze moj silnik jest popsuty, gdyz był sprawdzany, brany na komputer, jedyne czego wymagał to regulacji przepustnicy. Jezdzi na Mobil1 5W50 i tylko!!! na Pb98, tak robil poprzedni własciciel i robie to ja.