Skocz do zawartości

Prośba do posiadaczy 530d pomocy z ogrzewaniem/chłodzeniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Mam prośbę do posiadaczy 530d w pierwszej wersji silnikowej z ręczna klimą. Jeśli jest taka możliwość to prosiłbym o strzelenie kilku fotek prawej strony komory silnika. Dokładnie chodzi mi o połączenie elektrozaworu, skąd i gdzie, bo ja niestety mam elektrozawór, ale jakiś spec go pominął dzięki czemu mam tylko gorące powietrze z nawiewów. Prosił bym o kilka ujęć jeśli to możliwe. Edytowane przez Slawkoa
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Szkoda ze nikt nie chce pomoc, no nic postanowiłem sam sie wziasc do dzieła, ktoś może się orientuje którą rurkę musiałbym przeciąć?? Lewą czy prawą ?? Próbowałem ręką sprawdzić, ale obie robią się ciepłe mniej więcej w tym samym momencie. To fotka od strony nagrzewnicy.

http://img98.imageshack.us/img98/5591/img0021ex6.th.jpg

I czy dużo płynu mi ucieknie?? W zasadzie to dość wysoko jest, ale nie chciałbym zapowietrzyć układu.

Zaworek sprawdziłem i jest ok pozostaje tylko przeciąć właściwa rurkę wsadzić elektrozawór i po problemie.

Opublikowano

Zrobione. Szkoda ze musiałem sam dochodzić co i jak. W każdym bądź razie jeśli ktoś ma podobny problem to rura dopływowa to ta od lewej w nagrzewnicy.

U mnie teraz wszystko śmiga pięknie razem z klima :)

Opublikowano

Gratuluje

Jednak nie mozesz sie złości że nikt nie pisze.

e39 z manualna klima to raczej żadkość

nie ma to jak poczciwa niemiecka konstrukcja !