Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Moze ktos mi odpowie na pytanie jakie najlepiej zalozyc dystanse. Mam na aucie felgi z M6 18" z tylu jest super natomiast z przodu musialem zastosowac 7mm dystanse ale zrobione zostaly ze stali zwyklej. Jest maly problem ze przy predkosci miedzy 80a90km/h rzuca mi autem.Trzesie sie auto jak cholera.Myslalem ze to zbierznosc albo wywazenie zrobilem jedno i drugie ale nic sie nie zmienilo.W koncu powiedziano mi ze musze zalozyc aluminiowe z jakims wypustem na kolo.Nigdzie nie moge takich dostac. Moze ktos zetknal sie z takim problemem.POZDRAWIAM :mad2:
Opublikowano
Dziekuje za podpowiedzi.Jesli chodzi o felgi i ich rownosc to jest OK.Gumy tez nie najgorsze. Natomiast te dystanse na allegro,no coz musze sprobowac.Odezwe sie po zakupie i zamontowaniu.POZDRAWIAM
Opublikowano
Chcę zakupić dystanse 10 mm,na przód,dzwoniłem do firmy bodaj z Kielc {HBM} , zamówiłem,i gosciu mi napisał ,że są bez kołnierza[czy wypustów-jak kto woli] i czy nie będe miał problemów z centrowaniem koła,no i zaczęły się schody ,czy aż tak jest żle z tymi dystansami? do 25 mm ponoć nie musi być kołnierz,więc---o co tu biega?sa aluminiowe lekkie,ze śrubami,sam nie wiem co gościu ma na myśli,rozmiar jak dla mnie 72,5 na piaste i tyle-może ktoś zakładał dystanse i coś w temacie wrzuci na forum,poza tym pół zachodu używa dystense ,a tu jakieś cuda z montażem ,pzdr... :arrow: .Dzwoniłem teraz do faceta ,wiec stwierdził ,ze są płaskie,bez wyciecia nawet na piaste-szok,odmówiłem zakupu,dopiero powyzej 17 mm,mają wycięcie i kołnierz...Dopisze jeszcze fakt dziś rozmawiałem z kolei ze sklepem w Łodzi-są dystanse z wycięciem na piaste ,z kołnierzem[, od 15 mm z kołnierzem]-wszystko to powinno być szczególnie na przednią oś,płaskie podobno pasują do jakiegoś modelu Audi-tyle,myśle ,ze po problemie,facet trochę mnie uświadomił przez telefon...
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz