Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

mam e46 330d z 99 roku. tak jak w tytule w momencie gdy wrzucam bieg wsteczny odrazu piszczy ciagłym sygnałem przez jakeś pięć sekund, ani nie pipa ani wolniej nie zaczyna ... nic. poprostu odrazu ciagłym dzwiekiem piszczy tak jakbym juz na ścianie siedział.

Ktoś moze zna take przypadki i wie od czego to moze byc ?

Opublikowano
nikoniecznie musi byc uszkodzony, sprawdz czy nie są zabrudzone albo ogólnie czy jakiegos syfu nie ma na nich po prostu je przetrzyj. mi piszczaly jak troszke lodu sie na nich zebralo :lol: :lol:
joke12
Opublikowano

Myłeś samochód jakoś ostatnio ? Czasami się tak dzieje jak za dużo wody nalejesz na zderzak. Trzeba przetrzeć, lub wysuszyć czyjniki odsysając odkurzaczem :D

Sprawdz wtyczkę na wysokości wydechu. Siegnij reką pod zderzak w otworze na koncówke i sprawdz stan kabloteki. W tym miejscu najczesciej jest cos nie tak, bo jest najbardziej odkryte.

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano
mam tak samo, z tym ze u mnie wszystkie pykaja tak jakby byly sprawne, kupilem jeden nowy czujnik i po koleji zamienialem i dalej to samo . Czy to moze byc modul pdc ?
Opublikowano
Przepraszam ze odbiegne od tematu. W bagazniku posiadam moduł pdc zas nie posiadam listwy z czujnikami w zderzaku (pewnie cos bylo kombinowane) do modulu wpieta jest jedna wtyczka zas drugie gniazdo jest puste. Gdy wsadzam wsteczny odrazu slychac gong. Moje pytanie brzmi czy dokladal ktos do swojej bmki pdc i jakie sa koszta listwy do zderzaka po lifci sedan + czujniki + wiazka kabli?? i czy mozna zamiast wiazki podlaczycz to w domowy sposob poprostu piny od czujnika do pinow od modułu? dziekuje przepraszam i pozdrawiam!
Przeciwnik SERII.