Skocz do zawartości

Sztywny pedał Hamulca.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Nie wiem czy to od mrozu czy co :?: ale po odpalenui silnika jeszcze przez chwilke pedał Hamulca roboczego jet taki jakiś......dziwnie sztywny :( jakby jeszcze wspomaganie nie zaczęło działac :?: Po przejechaniu dosłownie 100m wszystko do normy powróciło a zdarzyło mi się to 2X - wczoraj, po długim postoju i dziś rano :? Jakiś czas temu(latem) wymieniłem przewody łaczące serwo z kolektorem ssącym bo były lekko poparciałe i wszystko było Ok aż tu ni z gruchy, ni z pietruchy :cry2:.Niech ktoś podsunie pomysła co to może wykazywać braki kondycyjne :mrgreen: :?: Oby nic poważnego bo budżet na auto żona poddała pod votum nieufności :cry: :!:

Pozdro.

Opublikowano

Z tego co słyszałem od kierowców TIRów pedał hamulca jeśli masz ABS trzeba przy odpalaniu troche nacisnąć żeby się napompował i wtedy się robi miękki.

Ja zauważyłem że u mnie czasami też jest sztywniejszy ale wystarszy przy odpalaniu jego przycisnąć i jest potem OK 8) .

Na razie nic nie zmieniam :norty: bo jeździ i dobrze hamuje u mnie przynajmniej :mrgreen:

Poszukujemy tunerów !!

Forum samochodowe, forum motoryzacyjne, forum tuningowe

http://samochody.kei.pl/zdjecia/logo_phpBB2.gif

Randki: dates