Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jakiś czas temu założyłem świeżo zakupione felgi aluminiowe na letnich oponach. Jezdziłem na nich i wszystko wydawało mi sie ok do czasu kiedy kolego nie powiedzial ze coś strasznie mi hałasuje w kołach. Bardzo sie zdziwiłem bo wewnatrz auta nic nie słychać! Po otwarciu okien faktycznie usłyszałem głośne klekotanie kół na tylnej osi. Klekot słychac gdy jade po dziurach jestem pewnien ze to z obu kół. dźwięk przypomina walącą blache a jestem pewnien ze na stalowych welgach tego nie było. Czy wie ktoś może co może powodowac ten hałas?
Opublikowano
prawdopodobnie felgi nie dochodza do tarczy...sprawdz frez wewnetrzny felgi bo felga opiera sie na piascie a tarcza stuka...mialem tak jak byly zalozone dystanse zle wytoczone od srodka /takie zatoczenie/
Opublikowano
Dzisiaj zdjąłem koła i sprawdzałem co to może byc i nic tam nie widac!! JEzdzilem tam i spowrotem sluchajac co to moze byc i doszedłem do wniosku ze jadac i trzymajac noge lekko na hamulcu stukot znika! CO to moze byc? czy klocki?
Opublikowano

moze byc to co pisalem...te same objawy lub luz klockow na zaciskach...tez tak mialem...wymienilem klocki tez stukalo , wymienilem wklady recznego tez stukalo....najlepiej sprawdzic jak jest kolo u gory i poruszac go lekko do przodu i do tylu...wystepowal luz na szpilkach bo tarcza nie byla dociskana...alu felgi masz orginal BMW :?:

%5B393%3A480%5Dhttp%3A//www.opony.com.pl/pomoc/budowafelgi/rys1.gif

chodzi mi o to zatoczenie na otworze centrujacym takie cos \ / od strony tarczy

Opublikowano
tak wlaśnie robiłem i luzu nie ma! Wjechałem na kanał i od spoku ruszałem zaciskiem no i slychac te cholerne stukanie! Naciskajac na hamulec i ruszajac nic nie stuka
Opublikowano
tak wlaśnie robiłem i luzu nie ma! Wjechałem na kanał i od spoku ruszałem zaciskiem no i slychac te cholerne stukanie! Naciskajac na hamulec i ruszajac nic nie stuka

zaciskiem ruszales :?: czy tarcza....zacisk powinien byc sztywno...felgi masz orginal :?: