Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kupilem BMW 318d silnik 2.0d rok 2003. Zauważylem ze na zimnym silniku zaraz po odpaleniu poddymia na bialo. Gdy pochodzi ok 1 minuty wszystko jest ok. Wyczytalem ze to jest wina filtra odpowietrzenia silnika, ze jest juz zapchany olejem i nadaje sie do wymiany. Powiedzcie mi gdzie sie on znajduje??
Opublikowano
Autko ma przejechane 108 tys km, ostatni serwis bity przy 98 tys. Czyli mowisz ze jak narazie nie mam sie czym przejmowac??
Opublikowano
Autko ma przejechane 108 tys km, ostatni serwis bity przy 98 tys. Czyli mowisz ze jak narazie nie mam sie czym przejmowac??

ten bialy dymek to skroplona woda w tlumiku /roznica temperatur/...filterek mozesz wymienic przy okazji wymiany oleju :P on ma wplyw min.na zywotnosc turbiny :shock:

Opublikowano
Właśnie w tym tygodniu bede sie zabieral za wymiane oleju oraz filtra powietrza. Olej kupilem 10W/40 taki mi doradzil sprzedawca do tego przebiegu.
Opublikowano
Właśnie w tym tygodniu bede sie zabieral za wymiane oleju oraz filtra powietrza. Olej kupilem 10W/40 taki mi doradzil sprzedawca do tego przebiegu.

wymien ten olej...powinien byc pelny syntetyk o oznaczeniu 0w40 lub 5w40 firma to zalezy od ciebie...moze byc Mobil...Castrol...Lotos...i inne markowe :P