Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hello

Z ciekawości kumpla interesują koszty serwisu roczne 540 w automacie z roku 1998 ale nie paliwa tylko średnie koszty autka z silnikiem M62B44 z sekwencją jego utrzymanie roczne

Czekam na odpowiedzi

Nie ma to jak 760I 445 koni Rulez:)
Opublikowano
A wiesz jakie sa koszty uzytkowania Twojego auta? Bo ja ni cholery nie mam nawet bladego pojecia, a jezdze rocznie okolo 40 tys km, troche beta, troche T4. I nawet nie wiem jak bym mial to policzyc. Konczy sie paliwo, leje na full, robie serwisy i czasem cos naprawiam. A w e39 to juz masz auto nie nowe, czyli na koszty bedzie wplywac "poprzedni wlasciciel" i podejscie nowego. Jak bedzie trzeba cos powazniejszego zmienic, naprawic to Ci i 10k w miesiac pojdzie - np. zawias kompletny, skrzynia, poduchy... lekko tyle wyjdzie i niezalezy juz od motoru, tylko zakresu. Owszem roznice sa w elementach zawieszenia itp siwec wiecej, ale jak trafi z sekwencja to na paliwie przytnie --> na dobrej sekwencji i dobrze utrzymane bedzie tanie w jezdzie, w dostarczaniu radosci z jazdy. I warto brac i nie ma co liczyc kazdego grosza. A zameczonej to i 2,8 i 2,3 nie polecam, bo zje finansowo, i non stop bedzie kieszen drenowac jak ta lala. Takie jest moje zdanie. Mialem 740 i byla na oko tansza niz e39 w "utrzymaniu", ale nie wiem czy w rocznym hehe, czy w serwisowym. Po prostu sie nie psula, tylko wymiana materialow i jedna naprawa sterownika skrzyni, jakis tlumik, zawias i tyle, a tu musialem juz w 3 (i 12 tys km przejechane) miesiace sporo zrobic: sprzeglo, maglownik, pompe, poduszki pod skrzynia, przegub na wale, drazek, 4 tarcze, klocki, szczeki, umyc silnik krokowy, oponki letnie i kola poprostowac, olej, klopoty z elektryka, wycieraczki wyminic, przydalo by sie i szybe przednia i amory.... I chyba juz za to mozna sobei na gieldzie lub allegro e34 w "idealnym" stanie kupic. Dla mnie wiec dane nie do oszacowania by powiedziec komus ile 523, ile 528, ile 530 rocznie cie kosztuje. A sposob jazdy jeszcze w aucie, gdzie pali sie od 9 l /100 do...... i jeszcze trcche tez ma znaczenie. Wczoraj ganialem sie kolezanke, co mi Carrera uciekala i kurcze w wieczor pol baku poszlo.
(OO=[][]=OO)