Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dziś wracałem z pracy i mi gaz sie kończył więc postanowiłem przełączyc na benzyne i co sie okazało samochód gasł albo załapał ale tylko na niskich obrotach dojechałem do stacji na gazie i sprawdzałem co się mogło stac... Benzyny nie woze duzo ale zawsze pare litrów tam pływa... Odłaczyłem ten przewód paliwowy co jest pod maską od listwy z wtryskami ten bliżej podszybia.. przy odłączaniu trysnęło troche paliwem jakby z ciśnieniem..odpaliłem silnik na gazie i okazało sieże nic nie leci z tego przewodu nawet gdy przełączałem na benzyne ale On gasł... Odkręciłem dekiel od pompy ale śrubki te 8 chyba są zardzewiałe i je spryskałem żeby odtajały..Widze że tam jest jakaś wtyczka i 2 gumowe przewody... Co to moze byc?? czy to pompa padła jak to sprawdzi ? czy moze coś innego?? Filtr paliwa wymieniałem w listopadzie...

Siniek ;)

Wynajem aut do ślubu.

http://www.jaguaremdoslubu.strefa.pl/

Opublikowano
mi mówiono ze odłonczzas ten przwodzik z paliwem tam gdzie przy kompie i jest jakis przełoncznik i w około 1 min w butelce pownio sie nzloesc około 0.5 do 0.9 l paliwa :) to ponoc jest norma:)
było e32 735 automat e34 524td automat, e36 320i , e36 323i perełka ;( automat, e38 740 i automat , e32 735 automat , e39 528i automat :) ,obecnie e39 520 i e39 523i e65 730d individual